-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 21

Prieš nelegalių statinių savininkus – aplinkosaugininkų reidai

Aplinkos ministerijai pavaldžių įstaigų pareigūnai per trečiąjį šių metų ketvirtį patikrino 129 įtartinus objektus ir nustatė 43 statybų pažeidimus.
Plyta
Plyta / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 1 Statybos

Penkiolikoje reidų dalyvavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos specialistai, regionų aplinkos apsaugos departamentų atstovai, regioninių parkų direkcijų darbuotojai bei apskričių viršininkų administracijų Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentų darbuotojai. Visose šalies apskrityse vykdytų reidų metu buvo tikrinamas vykdomų statybų ir pastatytų statinių teisėtumas.

“Kadangi kova su nelegaliomis statybomis įvardinta kaip prioritetinė ne tik Aplinkos ministerijos, bet ir Vyriausybės veiklos programoje, jai skiriamas padidintas dėmesys. Galbūt visuomenė ne visada tai mato ir žino, tačiau užtikrinu, jog reidai yra ir bus vykdomi nuolatos”, – teigia aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Daugiausiai pažeidimų – 17 – nustatyta Vilniaus regione, kur iš viso patikrinti 24 objektai. Trims statytojams surašyti savavališkos statybos sustabdymo aktai, surašyti devyni pažeidimų protokolai, skirta baudų už 23 tūkst. litų. Be to, surašyti trys reikalavimai ir penki privalomieji nurodymai likviduoti neteisėtus statinius.

Alytuje rajone, per du kartus patikrinus septynis objektus, nustatyta tik neesminių pažeidimų pildant statybos darbų žurnalus.

Kauno apskrityje buvo tikrinami statiniai, esantys pačiame mieste, Birštono savivaldybėje ir Prienų rajone. Vienu atveju statybvietėje nebuvo statybos darbų žurnalo, keliais atvejais statybos leidimai buvo išduoti jau statant statinius. Dviem statytojams surašyti statybos sustabdymo ir savavališkos statybos aktai.

Klaipėdos apskrityje pareigūnai tikrino pastatus, esančius uostamiestyje, Gargžduose ir Klaipėdos rajone. Patikrinus 12 objektų nustatytas vienas savavališkos statybos atvejis. Statytojui surašyti savavališkos statybos ir statybos sustabdymo aktai, administracinių teisės pažeidimų protokolas. Teismas pažeidėjui skyrė 5 000 litų baudą.

Šiaulių apskrityje patikrinta 16 objektų – Naujojoje Akmenėje ir Akmenės rajone. Nustatyti aštuoni pažeidimai. Vienam statytojui surašyti savavališkos statybos, statybos sustabdymo aktai ir pažeidimo protokolas, skirta 500 litų bauda. Kitam pažeidėjui – Akmenės gyventojui – už nepripažinto tinkamu naudoti statinio naudojimą skirta 500 litų bauda.

Šiaulių apskrityje taip pat užfiksuoti šeši atvejai, kai statytojas nepateikė statybos leidimų ir projektų arba statinio techninis prižiūrėtojas savo veiklos rezultatų neįformino dokumentais.

Tauragės apskrityje, Pagėgių savivaldybėje, Rambyno regioniniame parke, inspektoriai surašė savavališkos statybos ir statybos sustabdymo aktus. Savavališkų statybų padariniai buvo likviduoti: pažeidėjas pats nugriovė nelegalų statinį.

Telšių apskrityje, Žemaitijos nacionaliniame parke, Plungės rajone, taip pat nustatyti keli atvejai, kuomet statybvietėje nebuvo statybos darbų žurnalų, jie buvo netinkamai pildomi, laiku nepateiktas statybos leidimas.

Daugiausiai objektų – 30 – patikrinta Utenos apskrityje, Gražutės ir Asvejos regioniniuose parkuose. Vienam pažeidėjui surašytas statybų sustabdymo aktas, skirta 500 litų bauda. Kituose objektuose nustatyti neesminiai pažeidimai.

“Po reidų apskričių viršininkų administracijos įpareigotos atlikti būtinus veiksmus ir pasirūpinti, kad savavališkų statybų padariniai būtų pašalinti. Mūsų inspekcijos specialistai savo ruožtu kontroliuos, kad tai būtų padaryta per kaip įmanoma trumpesnį laiką”, – sako ministras G. Kazlauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius