-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 07

Prieš prezidentės vizitą – karštligiška švaros akcija

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vizito į Suvalkiją išvakarėse Vilkaviškio rajono Gižų kaime surengta karštligiška švaros akcija. Pastangos skubiai sutvarkyti aplinką priminė sovietmetį, kuoptis teko pliaupiant lietui, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Šluota
Šluota / Photos.com

Pirmadienį Gižuose prie kaimo bendruomenės centro, kuriame D.Grybauskaitė antradienį susitiks su žemdirbiais ir kaimo bendruomenės aktyvistais, deginta pernykštė žolė, medžių lapai.

„Lokalūs“ šiukšlynai Gižuose aktyviai kuopti ir šalia elektros pastotės.

„Ties skydine vasarą nebent kas žolę nupjauna, paprastai ten būna tikras šabakštynas. Jį turėtų tvarkyti elektrikai, bet jie to nedaro. Nejaugi prezidentei dabar aiškinsi, kodėl vienur tvarkinga, o kitur – ne. Geriau jau patiems sutvarkyti“, – sakė pagyvenusi gižiškė.

Darbas virte virė ir netoli Gižų mokyklos. Vieni vyrai genėjo medžių šakas, kiti graibstė įvairias šiukšles iš upelio, tekančio per skverą. Nuo pat ryto į Gižus atskubėjo ir grupė kelininkų iš valstybės įmonės „Marijampolės regiono keliai“ Vilkaviškio kelių priežiūros tarnybos. Jie sunkvežimiais vežė smėlį ir juo užpylinėjo pakelių duobes.

„Gal būtume pasitvarkę daugiau, bet labai trukdo lietus“, – neslėpė LŽ kalbintas Gižų seniūnas Romas Kučiauskas. Anot jo, skubėti vertė tai, kad apie prezidentės vizitą į Gižus sužinota tik praėjusį ketvirtadienį, tad laukti giedresnių orų jau nebebuvo kada.

Dalis LŽ kalbintų Gižų gyventojų aiškino, kad didysis tvarkymasis – tik noras pasirodyti prieš prezidentę, kiti gižiškiai tikino, kad tokie aplinkos tvarkymai čia esą įprasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius