Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 09

Prieš rinkimus – Vilniaus šilumos ūkio nuomos sutarties revizija

Vilniaus miesto taryba bandys peržiūrėti ir patobulinti sostinės šilumos ūkio nuomos sutartį tarp Vilniaus šilumos tinklų, Vilniaus miesto savivaldybės, „Vilniaus energijos“ ir bendrovės „Dalkia“. Per keturis mėnesius specialiai sudaryta komisija ieškos būdų, ką ir kaip toje sutartyje galima pagerinti.
Sutarties dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos pritarimo nesulaukė.
Sutartis dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos bus peržiūrėta. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šios sutarties pakeitimas buvo viena pagrindinių sąlygų, su kuria prie dabartinės Vilniaus tarybos valdančiosios daugumos prisidėjo Lietuvos liberalų sąjūdžio frakcijos keturi nariai. Frakcijos vadovas Arūnas Štaras ir pristatė šį klausimą.

Anot A.Štaro, dabartinei sutarčiai trūksta saugiklių, kurie saugotų savivaldybės ir šilumos vartotojų interesus. „Nuomos sutartyje turi būti įvardytas pagrindinis tikslas, kad reikia siekti, jog šilumos kaina vilniečiams būtų kuo mažesnė. „Vilniaus energijos“ vadovai tvirtina, kad tai yra įrašyta, bet aš galiu lažintis iš viskio butelio, kad to sutartyje nėra“, – pareiškė liberalas.

Šilumos tinklų nuomos sutartis buvo pasirašyta 2002 metais ir galioja iki 2017-ųjų balandžio 1 dienos.

Galiu lažintis iš viskio butelio, kad to sutartyje nėra, – pareiškė Arūnas Štaras.Anot A.Štaro, netiesioginį priminimą peržiūrėti sutartį miesto tarybos nariai turėjo išgirsti ir klausydami pirmadienį prezidentės Dalios Grybauskaitės, kurį atvirai pareiškė, kad „Rubicon“ (dabar „ICOR“ – aut. past.) rankose sutelktas šilumos tiekimas, aptarnavimas ir priežiūra, o tai reikėtų keisti. „Taryba turi sudaryti galimybę savivaldybės administracijai pradėti procesą, kurio metu bus rasta būdų peržiūrėti nuomos sutartį ir ją pagerinti. Gaila, kad tai nebuvo padaryta 2007 metų pradžioje, kadencijos pradžioje, o tik dabar, kai kadenciją ši taryba jau baigė“, – apgailestavo A.Štaras.

Siūlymas klausimą atidėti bent iki kito tarybos posėdžio sulaukė itin audringų diskusijų. „Šitą klausimą sėkmingai muiliname jau dvejus metus. Dabar matau, kad socialdemokratai su konservatoriais bendrai ragina toliau atidėlioti svarstymą. Bet mūsų laukia rinkimai ir neaišku, kiek iš mūsų čia dar dirbs po rinkimų. Todėl gal neatidėliokime ir pagaliau priimkime tą sprendimą?“ – karščiavosi Liberalų sąjūdžio atstovas Algirdas Gricius.

Apsisvaidę kaltinimais, kas kaltas, kad Vilnius turi būtent tokią šilumos ūkio nuomos sutartį, vis dėlto tarybos nariai sprendimą priėmė – per keturis mėnesius turės būti parengti siūlymai ir pabandyta kartu su „Vilniaus energija“ bei „Dalkia“ patobulinti nuomos sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius