Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 21

Prieš šventes aukojama vis daugiau drabužių

Prieš didžiąsias metų šventes Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijai tenka po du kartus per savaitę tuštinti labdaros konteinerius.
Raudonojam Kryžiui uostamiesčio gyventojai gausiai aukoja vaikišką avalynę, drabužius.
Raudonojam Kryžiui uostamiesčio gyventojai gausiai aukoja vaikišką avalynę, drabužius. / A.Kripaitės nuotr.

Prieš daugiau nei mėnesį startavęs projektas „Dovanokime“, kurio metu didžiųjų miestų gyventojai raginami drabužius, avalynę sudėti į specialius konteinerius šalia „Akropolių“, įgavo pagreitį.

Iš viso Lietuvoje jau paaukota beveik 3 tonos drabužių ir batų. Keturi konteineriai stovi Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje.

Iš specialių, Raudono Kryžiaus draugijos ženklu pažymėtų, konteinerių išimti drabužiai atitenka nepasiturintiems gyventojams. Labdarą galima pasiimti draugijos patalpose. Vaikiški rūbeliai perduodami Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrui.

„Nė vienas rūbas nebus išmestas, visi jie bus išdalinti“, – teigė Raudonojo Kryžiaus draugijos Klaipėdos miesto komiteto pirmininkė Danguolė Drungilienė.

Idėjos, kai nebereikalingus drabužius gyventojai neišmestų, o atiduotų tam, kam jų labiau reikia, autorius asociacijos JCI Lietuva viceprezidentas Martynas Kairys teigė, kad akcija vis labiau populiarėja. „Idėja nėra nauja, studijavau Danijoje ir mačiau, kaip veikia ši sistema“, – sakė jis.

Raudonojo Kryžiaus draugijos nariai pasidžiaugė, kad į konteinerius patenka kruopščiai išskalbti ir sulankstyti drabužiai. Tokių tvarkingų ryšulių esą negaunama ir su labdara iš užsienio šalių.
Bendruomeninis ryšys, kai dalijamasi su nepasiturinčiais, šiuo metu, pastebi specialistai, itin suaktyvėjęs. „Anksčiau manyta, kad Raudonasis Kryžius turi tik duoti. Tačiau ir pačiam reikia Raudonajam Kryžiui duoti, kad vėliau kažką gautum“, – sakė draugijos generalinė sekretorė Gražina Jevgrafovienė.

Šiuo metu uostamiestyje „Carito“ maisto paketus gauna beveik 7 tūkst. klaipėdiečių. Per pastaruosius metus Klaipėdoje socialinės paramos gavėjų padaugėjo 2.5 karto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius