Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 29

Prieš tarybos posėdį – užuominos merui trauktis

Vilniaus miesto taryba trečiadienį renkasi į posėdį, kuriam pirmininkaus tik per plauką iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) gretų nepašalintas meras Vilius Navickas.
Iš posto pasitraukti V.Navickas galėtų nebent pats.
Iš posto pasitraukti V.Navickas galėtų nebent pats. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mero narystė partijoje sustabdyta metams, tačiau ar šis TS-LKD Priežiūros komiteto sprendimas gali turėti įtakos pokyčiams Vilniaus vadovų komandoje, prieš posėdį nespėliota. Anot TS-LKD frakcijos, kuriai priklauso ir V.Navickas, vadovo Raimundo Aleknos, frakcija prieš tarybos posėdį dar posėdžiaus, galbūt kas nors iš jos narių pasiūlys parengti politinį kreipimąsi į merą su raginimu trauktis iš posto.

Meras galėtų pasitraukti tik pats

„Pokyčiai nemaža dalimi priklauso nuo paties mero, nes gegužės pabaigoje interpeliacija merui buvo teikiama, pagal įstatymus pakartotinai to daryti pusę metų negalima. Šiuo klausimu galime nebent politiniu pareiškimu merui rekomenduoti trauktis iš posto, tačiau konkrečių veiksmų jį atstatydindami negalime imtis, todėl bet kokios spekuliacijos šia tema būtų tik rinkimų šou“, – teigė R.Alekna.

Anot R.Aleknos, frakcija tikrai niekaip nekomentuos Priežiūros komiteto sprendimo, nes tai esąs „savotiškas partijos Konstitucinis teismas“, veikiantis pagal galiojančius partijos įstatus, atsiribojantis nuo emocijų ir spaudimo iš šalies.

Šeštadienį vykusiame TS-LKD partijos tarybos posėdyje Priežiūros komitetui rekomenduota dar kartą peržiūrėti sprendimą dėl Vilniaus mero V.Navicko narystės sustabdymo ir savivaldybės kontrolieriaus Šarūno Skučo pašalinimo iš partijos, nes dalis partijos narių mano, kad merui skirta bausmė yra per švelni. Tačiau komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius teigė lauksiąs naujų argumentų, nes be jų tokios rekomendacijos tėra politinis spaudimas ir jo komitetas tikrai nepaisys.

Opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos vadovas Gediminas Rudžionis teigė, kad opozicija taip pat neturi jokių svertų, galinčių paskatinti merą atsistatydinti po kilusio skandalo, kai į viešumą iškilo slapta įrašytas mero ir savivaldybės kontrolieriaus Š.Skučo pokalbis, kuriame V.Navickas šį „mokė“ daryti valdančiajai daugumai palankius tyrimus. „Tai mero apsisprendimo reikalas, viskas priklauso nuo jo moralės supratimo“, – sakė G.Rudžionis. Signalų, kad meras trauktųsi, G.Rudžionis teigė negirdėjęs.

Registruos naują frakciją

Miesto taryboje trečiadienį ketinama įregistruoti naują – Vilniečių frakciją. Nors vienas iš jos būsimųjų narių Kęstutis Nėnius nenorėjo atskleisti nei frakcijos pavadinimo, nei tikslaus narių skaičiaus bei pavardžių, frakcijos pavadinimas tarybos posėdžio išvakarėse atsirado savivaldybės interneto tinklalapyje. Spėjama, kad, be K.Nėniaus, į naująją frakciją pereis Gediminas Daubaras, Darius Maskoliūnas ir Saulius Šaltenis.

Tai būtų 9-oji frakcija miesto taryboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius