-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 14

Prieš teismą stos nelegaliai cigarečių įsigiję asmenys

Generalinė prokuratūra Klaipėdos apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu kontrabandinių cigarečių įsigijimu, laikymu ir gabenimu, organizuotos grupės kūrimu ir dalyvavimu joje kaltinami keturi Lietuvos piliečiai.
Klaipėdos prokuratūra.
Klaipėdos prokuratūra. / G.Kubiliūtės nuotr.

Tyrimo duomenimis, šių metų gegužės mėnesį kaltinamajam K.P. buvo pasiūlyta įsigyti labai didelį kiekį kontrabandinių cigarečių už 100 tūkst. eurų (šiuo metu – 345 tūkst. Lt). Apie šį pasiūlymą jis pranešė kitam kaltinamajam D.Z. Į minėtą sandorį pasiskirstant tam tikrais vaidmenimis buvo įtraukti ir kiti kaltinamieji – V.G. bei R.B.

Gegužės viduryje į kaltinamųjų nurodytą automobilį buvo pakrauta 150 tūkst. pakelių cigarečių „Jink Ling“, nepaženklintų nustatyto pavyzdžio Lietuvos Respublikos banderolėmis. Tą pačią dieną cigaretės iš Vilniaus buvo pervežtos į Tauragėje esantį garažą. Po kelių savaičių kaltinamieji cigaretes perkrovė į kitą krovininį automobilį ir norėjo jas išgabenti, tačiau nusikaltimo vietoje buvo sulaikyti Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų.

„Kova su kontrabanda – ne tik viena prioritetinių prokuratūros veiklos krypčių, bet ir svarbus valstybės uždavinys. Visų teisėsaugos institucijų bendras tikslas – per kuo trumpesnį laiką išaiškinti ir ištirti šiuos nusikaltimus, užkirsti kelią tolimesnėms nusikalstamoms veikoms“, – teigia ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras Žydrūnas Radišauskas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.       

Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, per 11 šių metų mėnesių užregistruotos 166 nusikalstamos veikos dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (BK 199 2 str.). Pernai per tą patį laikotarpį buvo registruota 90 minėtų nusikalstamų veikų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius