Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 27

Prieš Vėlines – akcija „Uždek savo širdies žvakelę“

Antrus metus prieš Vėlines pilietiškų klaipėdiečių organizuojama akcija „Uždek savo širdies žvakelę“ kviečia kapinėse uždegti žvakes ne tik ant artimųjų, bet ir ant apleistų, užmirštų kapų.
Žvakė
Žvakė / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kapinės Vėlinės

Didėjant emigracijos mastams, daugėja ir apleistų, neprižiūrėtų kapų. Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros poskyrio vyriausias specialistas Aurimas Mockus, statistikos, kiek Klaipėdoje yra apleistų kapų, kol kas nėra, tačiau, anot specialisto, žmonės kasmet rodo vis daugiau noro pasirūpinti apleistais kapais ir prieš Vėlines talkina kapinėse tvarkydami aplinką: „Kartais mūsų kiemsargiai nespėja nugrėbti visų lapų, ypač šalia kapų, esančių tarp medžių, tad žmonės noriai padeda. Yra kasmet atvažiuojančių, o šiemet ypatingą dėmesį rodė politikai“.

Akcijos iniciatorius, Klaipėdos miesto jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus, šia solidarumo akcija siekia paskatinti gyventojus, ne tik klaipėdiečius, prisiminti tuos, kurių nebėra ir pagerbti jų atminimą simbolišku gestu – Vėlinių žvakelės uždegimu. Anot M.Vitkaus, tikimasi, jog ši akcija taps geru pavyzdžiu, ir gerumo banga nuvilnys per visus Lietuvos miestus. M. Vitkus pabrėžė, kad ne žvakučių kiekis yra esmė ir prasmė, svarbiausia – skirti dėmesio ir parodyti pavyzdį.

Akcija organizuojama specialiai prieš Visų Šventųjų dieną, kad į gimtuosius miestus sugrįžę studentai perduotų šią idėją savo kraštiečiams. „Siekiame parodyti, kad jaunimas ne tik Heloviną švenčia, bet ir puoselėja tradicijas. Pernai dalyvavo nemažai jaunimo. Juk nėra sunku pasiimti papildomai keletą žvakelių ir jas uždegti ant apleistų kapų, parodyti gerą pavyzdį ir būti pilietiškiems“, – kalbėjo M.Vitkus.

Šios akcijos globėju tapo Vyskupas vikaras Klaipėdos kraštui kunigas Vilius Viktoravičius. Vyskupo teigimu, visuomenė išvarginta kasdienės rutinos ir skubėjimo. „Žmonės bėga, skuba ir nebejaučia savo buvimo ir veiklos prasmės. Ši akcija mus verčia sustoti. Prisimindami tuos, kurie išėję, patys įprasminame savo gyvenimą ir dvasiškai praturtėjame“, – sakė V.Viktoravičius. Vyskupas priminė, jog per Vėlines uždegdami žvakelę tikintieji prašo Dievo, kad jis apšviestų tas išėjusiojo anapilin sielos kerteles, kurių neapšvietė amžinoji šviesa. 

Akcija vyks penktadienį, spalio 29 dieną 16.30 val. Joniškės kapinėse, kurios laikomos seniausiomis Klaipėdos kapinėmis. Ten klaipėdiečiai laidojami nuo 1951–ųjų metų. Dalyvauti ketina apie šimtą jaunuolių: skautų, studentų, moksleivių su mokytojais, darželinukų grupių. Akciją organizuoja Socialinių mokslų kolegijos studentų sąjunga, partneris – Klaipėdos miesto jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“.

Organizatorių inf./Solidarumo akcija "Uždek savo airdies žvakelę".
Organizatorių inf./Solidarumo akcija "Uždek savo širdies žvakelę".


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius