Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 24

Priglaus ir konsultuos nuskriaustas moteris

Klaipėdoje netrukus atsiras nauji namai, kuriame prieglobstį ras skriaudžiamos moterys.
Apie smurtą šeimose nukentėjusios moterys vis dar vengia kalbėti.
Apie smurtą šeimose nukentėjusios moterys vis dar vengia kalbėti. / 15min.lt nuotr.

Tokie namai Taikos prospekte, prie vadinamosios trečiosios poliklinikos, turėtų atsirasti iki 2012-ųjų. Jau atplėšti vokai su siūlymais projektuoti pastatą. Viliamasi, kad dar šiemet galėtų prasidėti ir statybos darbai – tam skirta apie 2,1 mln. litų, kurių dalis gauta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir danų kompanijos „Espersen“, skirsianti milijoną litų.

Savivaldybei dar teks spręsti, kas valdys šiuos namus – biudžetinė įstaiga ar nevyriausybinė organizacija.

Klaipėdos moterų namuose bus teikiama pagalba smurtą šeimose patyrusioms moterims ir jų vaikams. Moterys galės gauti psichologinę, teisinę pagalbą. Naujajame centre vienu metu laikinai bus galima apgyvendinti dvylika moterų su vaikais. Tačiau, pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, tokių paslaugų negalima sieti su socialiniu būstu, kurių poreikis yra smarkiai išaugęs.

Tenka bėgti iš namų

Anot specialistų, smurtas šeimoje – vis dar tebėra tema apie kurią kalbėti moterims sunku. Ledai sprendžiant šia problemą esą pajudėtų tada, kai būtų išspręstas smurtautojų iškeldinimo klausimas.

Dabar smurtą šeimoje kenčiančios moterys pagalbos ieško Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centre Melnragėje, kur laikinai gali būti apgyvendintos šešios nuskriaustosios su atžalomis.

Anot šio centro vadovės Jurgitos Poškienės, per metus prireikia konsultuoti per 250 moterų, beveik 180 jų prireikė laikinos nakvynės. Anot jos, smurtą patyrusių moterų likimai – labai įvairūs. Vienos jų išdrįsta atsistoti ant kojų, susiranda naujus namus, išsprendžia finansinius nesutarimus su vyru. Tačiau pasitaiko ir tokių, kurios grįžta pas smurtautoją. Ir, kaip rodo praktika, netrukus jos vėl apsilanko Socialinės ir psichologinės pagalbos centre.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius