Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 23

Priimtos pataisos dėl palankesnės pareigūnų ir karių pensijų skaičiavimo tvarkos

Seimas ketvirtadienį priėmė Pareigūnų ir karių valstybinių pensijų įstatymo pataisas, sudarančias palankesnes sąlygas nustatyti pareigūnų bei karių pensijos dydį.
Seimas
Seimas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pataisos numato, kad pareigūnų ir karių valstybinė pensija už tarnybą būtų skiriama pagal pareigūno ar kario nurodytų paeiliui ištarnautų 5 tarnybos metų palankiausių nuosekliai einančių dvylikos mėnesių jam nustatyto darbo užmokesčio vidurkį.

Į darbo užmokestį įskaitoma pareiginė alga (tarnybinis atlyginimas), taip pat priedai už tarnybos Lietuvos valstybei stažą, laipsnį (tarnybinį rangą), kvalifikacinę kategoriją (kvalifikacinį rangą), kai šie priedai mokami įstatymų nustatyta tvarka.

Pataisą teikė Vidaus reikalų ministerija, baimindamasi, kad mažėjant pareigūnų darbo užmokesčiui, iš darbo trauksis pensinio amžiaus sulaukę pareigūnai, norėdami išvengti pensijos mažėjimo.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, dėl mažėjančio darbo užmokesčio vidaus tarnybos sistemą gali palikti daugiau kaip 2000 pareigūnų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius