Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 29

Primirštus Kauko laiptus atgaivino sendaikčių turgus (nuotraukos)

Skambanti ką tik amžinybėn išėjusio Michaelo Jacksono muzika, spalvingi papuošalai, linksmi žaislai, netikėti kalvių sukurti vabzdžiai, braškės, sumuštiniai ir sultys – toks šurmulys pasitiko visus, užsukusius į Žaliakalnyje, Kauko laiptų prieigose, įsikūrusį pirmąjį sendaikčių turgų.
Spalvingą pirmąjį sendaikčių turgų surengę kauniečiai tikri: kiti bus dar geresni.
Spalvingą pirmąjį sendaikčių turgų surengę kauniečiai tikri: kiti bus dar geresni. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jo organizatoriai džiaugėsi, kad į kvietimą sekmadienį susibėgti šioje vietoje atsiliepė daug kūrybingų asmenybių. Be prekiaujančių savo kūriniais ar namuose sukauptais turtais, čia netrūko ir ant pievutės saule besimėgaujančių, gitaras ir kitokius, egzotiškesnius, instrumentus brazdinančių arba įvairius stalo žaidimus žaidžiančių žmonių.

Su jaunimu greitai bendrą kalbą rado ir vietiniai gyventojai. Pasak turgaus organizatorių, vienas senjoras kitą sekmadienį į turgų žadėjo atsinešti nuo senų laikų sandėliuke laikomą plūgą ir vylėsi, kad suras šiam daiktui pirkėją.

Ateinantiems renginiams idėjų turi ir patys turgaus organizatoriai. „Galvojame surengti jogos užsiėmimus. Manau, atsirastų norinčių pasimankštinti. Tikimės, kad prisijungs daugiau žmonių, kurie prekiaus ar mainysis įvairiais daiktais. Pasiūlymų ir klausimų apie tai jau sulaukėme. Tad esu tikra, kad ateityje sendaikčių turgus šioje vietoje bus dar didesnis“, – sakė viena iš sendaikčių turgaus ant Kauko laiptų organizatorių Beta.

Pašnekovė neslėpė, kad tolimesniuose turguose greičiausiai bus prekiaujama ir ekologiškomis daržovėmis bei vaisiais, taip pat gėlėmis. „Turime planų užimti ne tik buvusį Kauno laiptų fontaną, bet ir pačius Kauko laiptus. Būtent čia galėtų įsikurti ekologiškos prekės ir augmenija“, – planus atskleidė Beta.  

Sendaikčių turgus Kauko laiptų prieigose šurmuliuos kiekvieną vasaros sekmadienį nuo 12 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius