Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 08

Prisiekė naujieji Seimo nariai – Stasys Brundza ir Arminas Lydeka

Antradienį Seime prisiekė du nauji Seimo nariai – po apkaltos Neringą Venckienę pakeitęs Stasys Brundza ir į Europos Parlamentą išrinktą Petrą Auštrevičių pakeitęs liberalas Arminas Lydeka.
Stasys Brundza
Stasys Brundza / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Konstitucijos 59 straipsnio 2 ir 3 dalyse nustatyta, kad išrinktas Seimo narys visas Tautos atstovo teises įgyja tik po to, kai Seime jis prisiekia būti ištikimas Lietuvos Respublikai. Seimo narys, įstatymo nustatyta tvarka neprisiekęs arba prisiekęs lygtinai, netenka Seimo nario mandato. Duodamas priesaiką išrinktas Seimo narys viešai ir iškilmingai įsipareigoja veikti taip, kaip įpareigoja duota priesaika, ir jokiomis aplinkybėmis jos nesulaužyti. Iš Seimo nario priesaikos jam kyla pareiga gerbti ir vykdyti Konstituciją, įstatymus, sąžiningai vykdyti Tautos atstovo pareigas“, – sakė laikinai Konstitucinio Teismo pirmininko pareigas einantis D.Žalimas.

S.Brundza į Seimą pateko pirmą kartą, o A.Lydeka jau yra dirbęs parlamentaru praėjusiose kadencijose.

A.Lydeka dirbs Liberalų sąjūdžio frakcijoje, o S.Brundza prisijungė prie „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos, nes partija „Drąsos kelias“, su kuria S.Brundza buvo išrinktas į Seimą frakcijos nebeturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius