Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 18

Pristatyta bendra Baltijos šalių kandidatūra į UNESCO generalinio direktoriaus postą

Paryžiuje JT švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) būstinėje lapkričio 17 dieną oficialiai pristatyta bendra Baltijos šalių kandidatė į UNESCO generalinio direktoriaus postą 2009–2013 metų kadencijai – Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO ambasadorė Ina Marčiulionytė.
Lietuvos ambasadorė UNESCO Ina Marčiulionytė
Lietuvos ambasadorė UNESCO Ina Marčiulionytė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

UNESCO Vykdomosios tarybos pirmininkui buvo oficialiai įteiktas trijų Baltijos valstybių užsienio reikalų ministrų laiškas, kuriame pateikta Lietuvos atstovės kandidatūra. Tai – aukščiausias postas tarptautinėje organizacijoje, į kurį Lietuva kada nors yra kandidatavusi.

Ambasadorė I. Marčiulionytė UNESCO dirba itin aktyviai: 2004 metais buvo išrinkta į Pasaulio paveldo komitetą (angl. World Heritage Committee), o 2005–2006 metais šiam komitetui pirmininkavo. Šiuo metu ji taip pat yra UNESCO Vykdomosios tarybos vicepirmininkė, Būstinės komiteto pirmininkė, Tarpvyriausybinio Konvencijos dėl kultūrų raiškos įvairovės apsaugos ir skatinimo komiteto vicepirmininkė, įvairių UNESCO darbo grupių vadovė ir narė.

Nuo 2003 metų, kai I.Marčiulionytė buvo paskirta Lietuvos nuolatine atstove prie UNESCO, Lietuva buvo išrinkta į Vykdomąją tarybą ir 6 UNESCO komitetus.

2007 metais ambasadorė apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

UNESCO – universali JT švietimo, mokslo ir kultūros organizacija – buvo įkurta iškart po Antrojo pasaulinio karo – 1945 metų lapkričio mėnesį. Organizacija savo veikla siekia prisidėti prie pasaulio taikos ir saugumo stiprinimo, plėtoti tautų bendradarbiavimą švietimo, mokslo, kultūros ir komunikacijos srityse.

Rinkimai į UNESCO generalinio direktoriaus postą vyks 35-osios UNESCO Generalinės Konferencijos metu, 2009 metų rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius