Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 12

Profsąjungos priminė savo teises

Antradienį piešpiet prie Klaipėdos apskrities viršininko administracijos piketą surengė uostamiesčio profesinių sąjungų atstovai.
Profsąjungos priminė savo teises.
Profsąjungos priminė savo teises. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Piketas

Pasipiktinę Vyriausybės narių veiksmais profsąjungų atstovai priminė, kad sugebėję per dvi naktis pakeisti visą mokesčių sistemą, dabar jau nedaro nieko, kad taisytų savo klaidas ir imtųsi priemonių, kurios sušvelnintų krizės padarinius labiausiai socialiai neapsaugotiems asmenims.

 Baiminamasi, kad pritarus galimiems Darbo kodekso pakeitimams, darbdaviai gali imti dar labiau piktnaudžiauti savo teisėmis.

„Darbuotojai taptų beteisiai. Ar to siekiama?“ – retoriškai klausė Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos Klaipėdos regiono koordinatorius Raimondas Tamošauskas.

Profesinių sąjungų atstovai priminė, kad po sausį vykusių masinių streikų į keltus reikalavimus niekas neatsižvelgė. Jie taip ir liko tik išrašyti streikų reikalavimų sąrašuose, plakatuose.

Pažymima, kad Vyriausybė nesilaiko socialinės partnerystės principų, ignoruoja profesines sąjungas, o darbo santykių teisės aktų nuostatas priima ir keičia be socialinių partnerių bendro sutarimo, iškilusias problemas sprendžia labiausiai pažeidžiamų gyventojų sąskaita ir toliau vykdo Lietuvos žmonių skurdinimo politiką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius