Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 03

Projekto „Upės trispalvės“ dalyviai iš Vilniaus į Kauną baidarėmis atplaukė per tris dienas

Penktadienį Kauno miesto vadovai bei miestiečiai Nemuno saloje pasitiko projekto „Upės trispalvės“ dalyvius. Iš Vilniaus į Kauną baidarėmis atplaukę žygeiviai atplukdė ir dovanų kauniečiams – pirmąsias trispalves kėdutes, kurios įsikurs upės krantinėje.
Žygeivai atplukdė trijų spalvų kėdutes.
Žygeivai atplukdė trijų spalvų kėdutes. / Milenos Migonytės nuotr.

Šis simbolinis žygis, prasidėjęs liepos 1 dieną, kada iš Vilniaus išvykstančius projekto dalyvius išlydėjo sostinės meras Remigijus Šimašius, surengtas prieš pat Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

Tris dienas trukusi kelionė baidarėmis baigėsi Kaune, kur dalyvius pasitiko miesto valdžia ir meras Visvaldas Matjošaitis. Žygio metu dalyviai į Kauną atplukdė pirmąsias Korio kėdutes, kurios sudarys didžiausią ornamentą iš mūsų šalies vėliavos spalvų ir simboliškai sujungs dvi Lietuvos sostines.

Milenos Migonytės nuotr./Projekto „Upės trispalvės“ dalyvis
Milenos Migonytės nuotr./
Projekto „Upės trispalvės“ dalyvis Vytautas Puzeras.

Pasiekę Kauną žygio dalyviai atrodė pavargę, tačiau laimingi, jog pavyko įgyvendinti šią gražią iniciatyvą. „Kelionės metu įveikėme apie 180 kilometrų. Plaukėme tris dienas, pasigrožėjome nuostabia gamta.

Žinoma, pavargome, tačiau buvome motyvuoti atgabenti į Kauną kėdutes ir taip pradėti šį gražų projektą“, – paklaustas, kaip jaučiasi, pasakojo idėjos iniciatorius ir žygio dalyvis Vytautas Puzeras.

Pagrindinė šio projekto idėja yra upės pakrantėje esančią betoninę konstrukciją pritaikyti patogesniam buvimui šalia vandens, pasyviam ir aktyviam laisvalaikiui.

Korio formos kėdutės – tai šiuolaikinis sprendimas atnaujinant ir pritaikant upės krantinę visuomenės laisvalaikiui bei bendravimui centrinėje miesto dalyje.

„Korio kėdučių idėja asociajuojasi su bitėmis – korys yra sunkaus šių gyvūnų darbo vaisius. Bičių bendruomenė yra labai stipri, pavyzdinė. Ji dirba kartu, vardan vieno tikslo. Taip ir žmonės turėtų kartu kurti. Manau, svarbu prisidėti prie tokių projektų ir sukurti gražią vietą, kurioje galėtume ilsėtis ir bendrauti“, – apie projekto idėją pasakojo V.Puzeras.

Įvairiaspalvės korio formos kėdutės nuo pat jų atsiradimo Vilniuje, Neries krantinės šlaite, nuo kurio atsiveria vaizdas į Gedimino kalną, Arsenalą, Lietuvos Nacionalinį ir taikomosios dailės muziejų, Karaliaus Mindaugo tiltą, tapo mėgstama vilniečių vieta. 

Kaune tokios kėdutės įkurtos Nemuno pakrantėje, tarp pėstiesiems skirto Simono Daukanto ir Adomo Mickevičiaus tiltų. Iš šios vietos atsiveria vaizdas į Nemuno salą ir Žalgirio areną.

Be to, ši vieta simboliška tuo, kad čia 1996 m. ir 2000 m. lakūnas Jurgis Kairys pirmą kartą pasaulyje legaliai praskrido po pėsčiųjų tiltu ir taip įrašė Lietuvos vardą į pasaulio aviacijos istoriją.

Beje, kiekvienas norintis, nusipirkęs kėdutę, gali prisidėti prie šio projekto. Tai padarę žmonės turės galimybę įsiamžinti ant „Upės trispalvės“ kėdutės briaunos, išgraviruoti pageidaujamą tekstą. Projeko dalyviams tai pat bus įteikta padėka su Vilniaus ar Kauno miestų merų parašais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius