Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 02

Prokuratūros vadovas apie piketą prie I.Mikelionio namų: bauginti neleistina

Bauginti savo pareigas vykdantį prokurorą yra kategoriškai neleista, pareiškė Generalinės prokuratūros vadovas Evaldas Pašilis po „tvarkiečių“ piketo prie prokuroro Irmanto Mikelionio namų.

„Žinodamas tai, ką žinau dabar, apie tai, kaip vyko piketas, kokius tikslus ir jo organizavimo motyvus skelbia piketuotojai, jaučiu pareigą pasakyti, kad bauginti savo pareigas vykdantį prokurorą veiksmais, į kuriuos įtraukiami artimiausi jo šeimos nariai, įskaitant nepilnamečius vaikus, yra kategoriškai neleistina“, – sakė E.Pašilis, kurio pareiškimą BNS perdavė Generalinė prokuratūra.

Jo teigimu, demokratinėje visuomenėje leistina reikšti savo poziciją, nuomonę ir įsitikinimus įvairiais būdais, bet tai neturi peržengti „tam tikrų ribų“.

Jis piketą vertino kaip galimą siekį daryti poveikį I.Mikelioniui ir kitiems prokurorams.

„Negalime leisti, kad ikiteisminiam tyrimui, ypač sudėtingam ir rezonansiniam, vadovaujantis prokuroras imtų bijoti dėl savo šeimos, savo vaikų. Manau, kad ši situacija turi būti visapusiai išnagrinėta ir įvertinta“, – kalbėjo E.Pašilis.

Į piketą prie Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro namų trečiadienį susirinkę „Tvarkos ir teisingumo“ nariai reiškė priekaištus prezidentei ir teisėsaugai.

Frakcijos Seime narys Valdas Vasiliauskas tikino, kad partija nesiekia, jog teisėsauga nutrauktų tyrimus dėl „tvarkiečių“, bet nori, kad tyrimai būtų organizuojami nepažeidžiant procedūrų. „Tvarkiečiai“ taip pat piktinasi, kad buvo paviešintos ikiteisminio tyrimo metu įrašytų pokalbių išklotinės.

Prokuroras I.Mikelionis „Tvarkos ir teisingumo“ surengtą piketą prie savo namų laiko spaudimu.

Kiek anksčiau prokuroras pranešė, kad prokuratūra svarsto kreiptis į Europos Parlamentą ir prašyti panaikinti partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovo europarlamentaro Rolando Pakso neliečiamybę, kad jam būtų pareikšti įtarimai. Pirmadienį politikas buvo apklaustas specialiuoju liudytoju tyrime dėl prekybos poveikiu.

STT teigia tirianti duomenis, kad „Lietuvos ryto“ vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, kad šis už kyšį paveiks Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos darbuotojus, jog šie leistų pradėti eksploatuoti „Norfos“ parduotuvę Prienuose. G.Vainauskui šiame tyrime jau pareikšti įtarimai.

R.Paksas ir G.Vainauskas bet kokius įtarimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius