-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 04

Prokurorai apklausė Kauno savivaldybės administracijos direktorių dėl „auksinio“ tualeto

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas trečiadienį nedalyvavo kolegijos posėdyje, nes tuo metu buvo apklausiamas prokurorų.
Už pusę milijono litų, išleistų už šio ankšto tualeto įrengimą, galima nupirkti nemaža namą.
Už pusę milijono litų, išleistų už šio ankšto tualeto įrengimą, galima nupirkti nemaža namą. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip skelbia „Kauno diena“, vienas iš miesto vadovų į Kauno apygardos prokuratūrą iškviestas antrą kartą, kur teko aiškintis dėl prie Kauno pilies pastatyto auksinio tualeto.
 
„Klausinėjo to paties – kaip vyko statybos“, – po apklausos užsiminė V.Gudėnas. Valdininkas nebuvo kalbus, tik patvirtino, į prokuratūrą vykęs be advokato, nes buvo apklausiamas kaip liudytojas.

Sausį Kauno apygardos prokurorai skelbė baudžiamojoje byloje dėl viešojo tualeto statybos Kauno pilies teritorijoje pareiškę įtarimus dviem Kauno valdininkams.

Buvęs Kauno miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Valius Knokneris ir buvęs Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjas Rimantas Rutavičius įtariami piktnaudžiavę tarnybine padėtimi siekdami turtinės naudos, klastoję dokumentus ir iššvaistę didelės vertės svetimą turtą.

Anot dienraščio, nepatvirtintais duomenimis, dėl „auksinio“ tualeto prokurorai įtarimus pareiškė ir kitiems valdininkams – savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Romaldui Rabačiui, Miesto ūkio departamento direktoriui Jonui Žališkevičiui bei dar penkiems dabartiniams savivaldybės darbuotojams. Įtariamųjų sąraše taip pat minimos ir trys tualetą įrengusios bendrovės „TK sprendimai“ darbuotojų pavardės.

Pasklidus informacijai apie galimus įtariamuosius, miestą valdančių konservatorių aktyviai ginamas J.Žališkevičius trims dienoms išėjo kasmetinių atostogų. Miesto ūkio departamentui vadovaujantis valdininkas praėjusią savaitę nedalyvavo ir tarybos posėdyje, kuriame buvo tvirtinamas šių metų Kauno biudžetas.

Prokurorų tyrimu nustatyta, kad įgyvendinant viešojo tualeto projektą, visuom
enei ir valstybės ekonomikai padaryta daugiau nei 527 tūkst. litų turtinė žala.
Auksiniu pramintą viešąjį tualetą Kauno savivaldybė pastatė 2008 metų rudenį. Konteinerio tipo tualetas miesto biudžetui kainavo per pusę milijono litų.

Po tarnybinio patikrinimo praėjusių metų gegužę iš pareigų turėjo pasitraukti tuometis Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas V.Knokneris, liepą dėl padarytų nusižengimų atleistas R.Rutavičius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius