Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 26

Prokurorai neprognozuoja, kiek prokuratūroje užtruks tyrimas dėl CŽV kalėjimų

Generalinės prokuratūros prokurorai kol kas neprognozuoja, kiek gali trukti ikiteisminis tyrimas dėl galimo pareigūnų piktnaudžiavimo, galimai steigiant slaptą amerikiečių kalėjimą Lietuvoje.
Jojimo bazė Antaviliuose
Jojimo bazė Antaviliuose / „Lietuvos žinių“ nuotr.

Kaip teigia Generalinės prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento vadovas Algimantas Kliunka, tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo pradėtas išanalizavus iš Seimo gautą medžiagą.

„Tyrimas pradėtas ne dėl kokių nors asmenų veiklos, o dėl paties galimo fakto, dėl to, buvo padarytos tos veikos ar ne. Sudaryta tyrimo grupė, kuri ir tiria“, – teigia A.Kliunka.

Prokuroras nepanoro sakyti, kokios bausmės gali grėsti kaltiems asmenimis, jei bus nustatyta, kad mūsų šalies pareigūnai piktnaudžiavo tarnyba Centrinei žvalgybos valdybai leisdami steigti Lietuvoje slaptą kalėjimą. Pasak A.Kliunkos, bausmes skirsto teismas, kai būna baigiamas tyrimas, kai būna pakankamai duomenų kaltei pagrįsti.

„Galiu tik pakartoti, kad tyrimas pradėtas, kad būtų ištirta, ar buvo padarytos nusikalstamos veikos. Taip pat galiu pasakyti, kad Seimo komiteto surinkta medžiaga paspartins tyrimą, tai leis užtikrinti planingą ir kryptingą tyrimą“, – sakė prokuroras, bet nepanoro prognozuoti, kiek šis tyrimas gali trukti.

15min.lt jau rašė, kad Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo buvusių VSD vadovų piktnaudžiavimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius