Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 11

Prokurorai STT paprašė patikrinti „15min“ paskelbtame „WikiLeaks“ dokumente aprašytus faktus apie korupciją Lietuvos žiniasklaidoje

Generalinė prokuratūra Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) paprašė įvertinti „15min” publikacijoje „Lietuviška žodžio laisvė – korupcijos narve, arba už ramybę reikia susimokėti” paskelbtus faktus apie korupciją Lietuvos žiniasklaidoje. Gavę atsakymus iš STT, prokurorai nuspręs, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

STT viešųjų ryšių skyriaus specialistė Renata Remeikaitė 15min.lt patvirtino, kad neseniai gautas prokurorų prašymas įvertinti paviešintą informaciją.

Anksčiau Generalinės prokuratūros atstovai 15min.lt yra sakę, kad  jeigu patikrinus duomenis paaiškės kurios nors Baudžiamajame kodekse aprašytos nusikalstamos veikos požymių, prokurorai imsis visų priemonių, kad per trumpiausią laiką būtų atliktas tyrimas ir atskleista nusikalstama veika.

Pagal didžiausią ir įtakingiausią Norvegijos dienraštį „Aftenposten“ parengtoje „15min” publikacijoje kalbama apie Lietuvos žiniasklaidoje klestinčią korupciją. „Aftenposten“ rašinys „Parsidavusi žurnalistika“ daugiausia remiasi skaičiais ir faktais, kuriuos surinko ir apibendrino JAV ambasados Vilniuje darbuotojai, kai kuriais kitais dokumentais.

Prieš ketverius metus JAV ambasados Lietuvoje darbuotojų rašytoje ataskaitoje piešiamas negražus Lietuvos žiniasklaidos vaizdas. Slaptame dokumente diplomatai dėsto, kad žiniasklaidos priemonių savininkai šantažuoja verslininkus, laikraščius valdantys asmenys turi tiek politinių, tiek verslo interesų, o politikus piktina tik tai, kad tenka brangiai mokėti už juos šlovinančius straipsnius.

Pabrėžiama, kad žiniasklaidos korupcija mažina jos patikimumą, kenkia Lietuvos institucijoms, baugina politikus, verslą ir visuomenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius