Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 17

Prokurorai tiria buvusio Kauno klinikų vadovo J.Pundziaus praturtėjimą

Prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Kauno klinikų vadovo Juozo Pundziaus turto kilmės.
Konservatorių Priežiūros komitetas aiškinasi Juozo Pundziaus turtų kilmę
Konservatorių Priežiūros komitetas aiškinasi Juozo Pundziaus turtų kilmę / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS informavo Generalinė prokuratūra, Kauno apygardos prokurorai praėjusią savaitę panaikino Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) gruodį priimtą nutarimą atsisakyti pradėti tyrimą ir savo ruožtu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės turto įgijimo, kurio negalima pagrįsti teisėtomis pajamomis.

„Toks nutarimas priimtas įvertinus, kad nepradėjus ikiteisminio tyrimo nėra galimybės įvertinti piniginių lėšų kilmės, taip pat nėra galimybės įvertinti turto dovanojimo bei kitų svarbių aplinkybių bei duomenų“, – atsakyme BNS nurodo prokuratūra.

Baudžiamasis kodeksas numato, jog tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL (19 tūkst. eurų) vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Buvęs ilgametis Kauno klinikų vadovas J.Pundzius dalyvavo Seimo rinkimuose su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais, tačiau prieš antrąjį rinkimų turą pateko į skandalą dėl savo paveldėtų pinigų kilmės ir buvo pašalintas iš partijos. Dienraščiui „Lietuvos rytas“ paskelbus, kad J.Pundzius deklaravo iš tėvo paveldėjęs 1,5 mln. litų (435 tūkst. eurų) viršijantį turtą.

J.Pundzius aiškina iš tėvo 2014 metais paveldėjęs sklypus, kurie šeimai atiteko restitucijos keliu, namų valdą, butą, taip pat 752 tūkst. litų (apie 215 tūkst. eurais) grynųjų pinigų sumą. Medikas sakė nežinantis, iš kur pas jo tėvą atsirado tokie pinigai.

J.Pundzius į Seimą nebuvo išrinktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius