-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 26

Prokurorai vėl griebėsi „Rubicon group“

„Rubicon group“ priklausančios įmonių grupės „City Service“ ir Vilniaus miesto savivaldybės sandoris, kuriuo verslininkai už 7,551 mln. Lt privatizavo „Lazdynų būstą“, sudomino Generalinę prokuratūrą.
Prokuroras bus teisiamas.
Prokurorai prašo toliau tirti „Lazdynų būsto“ privatizavimą. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Lietuvos apeliacinis teismas patenkino viešąjį interesą gynusio generalinio prokuroro skundą ir atnaujino procesą dėl „Lazdynų būsto“ privatizavimo, nes kilo abejonių dėl sandorio skaidrumo“, – skelbia naujienų portalas delfi.lt.  

Generalinio prokuroro Algimanto Valantino skundą patenkinęs Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė panaikinti Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria buvo atsisakyta atnaujinti procesą ir pakartotinai nagrinėti teismo patvirtintą taikos sutartį tarp „City Service“ ir Vilniaus miesto savivaldybės dėl „Lazdynų būsto“ akcijų privatizavimo. Šia sutartimi buvo baigtas „Lazdynų būsto“ akcijų pirkimo-pardavimo procesas, kai pastatų ūkio valdymo grupei atiteko 100 proc. bendrovės akcijų.  Vien 2 ha žemės sklypas, ant kurio stovėjo savivaldybei priklausę statiniai Parodų gatvėje, yra vertas keliolika milijonų litų.

„City service“ atstovai tikina, kad teismo procesas iš esmės atnaujintas dėl procedūrinių pažeidimų ir tikisi įmonę išlaikyti savo rankose. „Privatizavimui buvo skelbtas konkursas, kurį skaidriai laimėjome. Mus domino sėkmingai veikianti įmonė, o jos valdomas turtas yra antraeilis dalykas. Byloje minimas sklypas yra išnuomotas ir mums neaktualus“, – naujienų portalui 15min.lt sakė „City service“ atstovas Vilius Mackonis.

Anot pašnekovo, „Lazdynų būsto“ privatizavimo procesas vyko prieš pat savivaldos rinkimus, todėl esą natūralu, kad tam tikriems politikams reikėjo rasti „priešą mažam karui“. „Koks gali būti geresnis priešas už visiems žinomą? Šiandien šis žaidimas tęsiamas. Mes atnaujintos bylos nesureikšminame“, – patikino V.Mackonis, nenorėjęs įvardyti suinteresuotų politikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius