Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 14

Prokuroras: V.Babilius – daugkartinis eismo taisyklių pažeidėjas (papildyta 16.20 val.)

Generalinis prokuroras Darius Valys atskleidė, kad liepą 65 km/h greitį viršijęs Seimo narys Vincas Babilius turi dar 4 galiojančias nuobaudas už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.
Vincas Babilius
Vincas Babilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

D.Valys antradienį atėjo į Seimą prašyti parlamento panaikinti valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos nario V.Babiliaus teisinį imunitetą.

„Yra duomenų, kad V.Babilius yra ne kartą baustas už KET pažeidimus. Šiuo metu turi 4 galiojančias nuobaudas. Seimo narys turėtų atsakyti už savo veiksmus dėl padaryto dar vieno KET pažeidimo“, – parlamento posėdžių salėje sakė generalinis prokuroras.

V.Babilius, posėdyje pats pasiprašęs žodžio, ragino kolegas balsuoti už jo teisinės neliečiamybės panaikinimą. Ar parlamentarai įsiklausys į prokuroro prašymą, paaiškės po kelių valandų.

TPP  narys žurnalistams aiškino, jog prisimena tik 3 iš 4 D.Valio minėtų nuobaudų ir jos buvusios „labai smulkios“. Anot V.Babiliaus, jis vieną kartą pats iškvietė policiją, kai subraižė kitą automobilį, kitą kartą buvo nubaustas dėl pažeidimo statant mašiną, trečiąsyk – esą viršijo greitį 10 km/h.

Tikina dabar važinėjantis ramiau

V.Babiliaus teisinę neliečiamybę prašoma panaikinti administracinių teisės pažeidimų byloje dėl greičio viršijimo. Liepą policija užfiksavo, kaip kelyje Vilnius–Kaunas parlamentaras važiavo 165 km/h greičiu. Generalinis prokuroras paprašė išankstinio sutikimo suvaržyti  V.Babiliaus laisvę, nes už padarytą pažeidimą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato galimybę skirti areštą.

Už greičio viršijimą daugiau nei 50 km/h jam gresia 1000–1500 Lt bauda su teisės vairuoti atėmimu nuo 1 iki 3 mėnesių arba 7 parų administracinis areštas su teisės vairuoti atėmimu 6 mėnesiams.

Išklausius generalinio prokuroro pranešimą dėl prašymo panaikinti Seimo nario teisinį imunitetą, Seimas sudaro komisiją, kuri turi parengti rezoliucijos projektą dėl sutikimo ar nesutikimo leisti suvaržyti parlamentaro laisvę. Jeigu rezoliucijos projekte numatoma patenkinti generalinio prokuroro teikimą, ji gali būti priimta, kai už projektą balsuoja daugiau kaip pusė visų Seimo narių.

„Aš manau, kad Seimas ir yra tam Seimas, kad negali nuspėsti, kaip viskas baigsis“, – žurnalistams galimą tolesnę įvykių eigą antradienį komentavo pats V.Babilius. Jis prisipažino, kad po pastarojo nuotykio kelyje važinėja ramiau: „turiu pripažinti, kad sankcijos daro mano vairavimą atsargesnį.“

Papildyta 16.20 val. Antradienį Seimas sudarė laikinąją komisiją, kuri iki rugsėjo 20 dienos turės suformuluoti rekomendaciją parlamentui, ar leisti panaikinti V.Babiliaus teisinę neliečiamybę. Tuomet galutinį sprendimą, kaip reaguoti į generalinio prokuroro prašymą, balsavimu priims Seimas.

Komisijoje dirbs 12 įvairių frakcijų parlamentarų: Vaidotas Bacevičius, Linas Karalius, Gediminas Kirkilas, Gediminas Navaitis, Antanas Nedzinskas, Milda Petrauskienė, Konastantas Ramelis, Stasys Šedbaras, Justinas Urbonavičius, Valdemaras Valkiūnas, Mečislovas Zasčiurinskas, Remigijus Žemaitaitis. Komisijos pirmininku tapo „tvarkietis“, teisininkas R.Žemaitaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius