Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

Prokurorų etikos komisija tiria profesinės sąjungos skundus

Antradienį Prokurorų etikos komisija pradėjo nagrinėti Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos (toliau – LR ITĮPS) skundą dėl Kauno miesto apylinkės prokuratūros pareigūnų elgesio.

Pareigūnų profesinė sąjunga į Prokurorų etikos komisiją kreipėsi po to, kai dviems Kauno Žaliakalnio policijos komisariato tyrėjoms, profesinės sąjungos narėms, buvo iškeltos drausmės bylos.

Anot ITĮPS, tyrėjai Romai Katinienei drausmės bylą iškėlęs Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Juozas Bagdonavičius, teigė, jog tyrėja nuolat pažeidinėja ikiteisminio tyrimo terminus, prokuroro nurodymų vykdymą, laiku nepraneša apie tyrimo eigą, nepateikia ikiteisminio tyrimo bylų. Tačiau taip teigdamas jis nesirėmė objektyviais faktiniais duomenimis, todėl tokius J.Bagdonavičiaus teiginius LR ITĮPS įvertino kaip neprofesionalus ir neetiškus.

Kauno miesto apylinkės prokuratūros IV-ojo nepilnamečių nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausioji prokurorė Edita Klipštienė drausminę bylą iškėlė Kauno Žaliakalnio PK tyrėjai Raimondai Bakutytei. Prokurorė nurodė, jog tyrėja neatliko ikiteisminio tyrimo per trumpiausius terminus. R.Bakutytė taip pat buvo apkaltinta dėl prokurorų kompetencijai priklausančios ikiteisminio tyrimo kontrolės funkcijos netinkamo įgyvendinimo. Nors užtikrinti ikiteisminio tyrimo kontrolę turėjo R.Bakutytės atliekamiems ikiteisminiams tyrimams vadovavęs Kauno miesto apylinkės prokuratūros III Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokuroras E.Blažys (dabar jau nedirbantis, jis netrukus po STT atliktų kratų jo darbo kabinete iš pareigų pasitraukė). Profesinės sąjungos nuomone tokie E.Klipštienės veiksmai paneigia prokuroro kaip aktyvaus ikiteisminį tyrimą organizuojančio ir jam vadovaujančio pareigūno vaidmenį, neatitinka prokurorų atsakomybės principų.

Profesinės sąjungos atstovai teigia, kad tokie atvejai yra tik keli prokurorų ir ikiteisminio tyrimo pareigūnų bendravimo ir bendradarbiavimo stokos pavyzdžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius