Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 07

Prokurorų taikiklyje – A.Zuoko šeimos teniso aikštynas

Generalinė prokuratūra Vilniaus apygardos teismui perdavė ieškinį dėl sostinės valdininkų priimtų sprendimų, leidžiančių nuomoti žemę ir formuoti sklypus Vilniaus senamiestyje. Ieškinio suma siekia beveik 9,7 mln. litų, pranešė Generalinė prokuratūra.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Artūras Zuokas

Teismui teisėsaugininkai skundžia Vilniaus miesto valdybos sprendimus, Vilniaus apskrities viršininko įsakymus bei teisinės registracijos ir valstybinės žemės sklypų Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato teritorijoje nuomos ir panaudos sutartis, prašydamas jas pripažinti negaliojančiomis. Prokurorai prašo pripažinti negaliojančia teisinę ginčijamų nekilnojamo turto objektų registraciją.

Taip pat pareigūnai siekia, kad negaliojančiais būtų pripažinti Vilniaus miesto valdybos ir Vilniaus apskrities viršininko administracijos priimti sprendimai bei jų pagrindu sudarytos sutartys, pagal kurias žemė išnuomota bendrovėms "BNA grupė" (siejama su buvusiu Vilniaus meru, dabartiniu Seimo nariu Artūru Zuoku - BNS), "Magreira", Nyderlandų karalystės ambasadoriaus rezidencijai ir privačiam asmeniui S.J. bei suteikta naudotis Lietuvos liaudies kultūros centrui.

Teismo prašoma iš atsakovų priteisti ir bylinėjimosi išlaidas.

"Iš didelio rašto išėjo iš krašto", – generalinio prokuroro kreipimąsi įvertino Liberalų ir centro sąjungos lyderis A.Zuokas. Anot jo, bendrovei "BNA grupė", kurios akcininkas jis yra, Sereikiškių parke priklauso teniso aikštynas. Jam išnuomota valstybės žemė. Kadangi tai yra sporto objektas, nuomos mokestis už tai neimamas.

Politikas stebėjosi, kad prokurorų akiratyje atsidūrė ir valstybės institucija – Lietuvos liaudies kultūros centras. "Kokią žalą ji gali padaryti, jeigu, kaip reikalauja įstatymas, susitvarkė žemę po pastatu", – stebėjosi A.Zuokas.

Prokurorai, nagrinėdami Barboros Radvilaitės ir Olandų gatvėse esančių žemės sklypų suformavimo ir nuomos teisėtumo klausimus, nustatė, kad 1995-2004 m., 2000-2002 m., 2001-2003 m., 2002-2004 m. Vilniaus miesto valdyba dėl minėtų objektų priėmė sprendimus, kurie pažeidžia įstatymų nuostatas.

Įstatymus, pasak prokurorų, pažeidžia ir Vilniaus apskrities viršininko įsakymai, kuriais minėtose gatvėse suformuoti kitos paskirties žemės sklypai, nors rezervato teritorijoje žemė yra tik konservacinės paskirties ir ją keisti draudžiama.

Pareigūnų nuomone neteisėta yra ir minėtų nekilnojamo turto objektų teisinė registracija bei žemės nuomos ir panaudos sutartys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius