-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 28

Pusę milijono litų laimėjusi panevėžietė: „Nepulsim į parduotuves ir nevažiuosim į brangias keliones“

Velykų sekmadienį 109-ąjį „Teleloto“ milijoną laimėjo du žaidėjai. Pirmadienio rytą, praėjus savaitei po lošimo, pirmoji atsiimti savo dalies į loteriją atvyko 60-metė panevėžietė. Pusės milijono litų laimėtoja į Vilnių atvažiavo autobusu, nors sutuoktinis kelis kartus siūlėsi automobiliu pavežti iki sostinės. „Jis sakė bijantis, kad man ko nenutiktų, bet aš nė trupučio nesijaudinu – juk niekas gatvėje nežino, kad laimėjau įspūdingą sumą“, – šypsojosi ji.
„Teleloto“
„Teleloto“ bilietai / Valdo Kopūsto/ „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Teleloto“

Švietimo srityje visą gyvenimą dirbanti moteris laimingą bilietą nusipirko prieš Velykas, vykdama į svečius. „Vyro paprašiau, kad sustotų prie parduotuvės, norėjau nupirkti vaišių. Jau buvau sumokėjusi už pirkinius, kai sugalvojau, jog reikia bilieto“, – prisiminė panevėžietė.

Ji pardavėjos paprašė dviejų „Teleloto“ bilietų. Nuojautos, kad laukia didelis laimėjimas, nebuvo. Tačiau moteris svarsto, kad pinigai jai siųsti iš aukščiau, už viso gyvenimo kančias ir vargus. „Matyt, taip turėjo būti“, – susijaudinusi kalbėjo ji.

Vyro paprašiau, kad sustotų prie parduotuvės, norėjau nupirkti vaišių. Jau buvau sumokėjusi už pirkinius, kai sugalvojau, jog reikia bilieto, – prisiminė panevėžietė.

Panevėžietė bilietus perka jau seniai, bet iki šiol didžiausias jos laimėjimas buvo 78 litai. Aktyviau žaidžia jos vyras – jis bilietų turi beveik kiekvieną savaitę, nors pats didesnių sumų taip pat nėra laimėjęs. „Kartais mes mėnesių mėnesius užmirštame pasitikrinti pirktus bilietus. Tada svarstome – o gal buvome laimėję automobilį. Bet kad galime laimėti tiek pinigų, niekada net nesusimąstėme“, – sakė moteris.

„Teleloto“ laidos per Velykas ji nežiūrėjo, o apie sėkmę sužinojo ketvirtadienio vakarą, bilietus patikrinusi internetu. Pasak laimėtojos, viskas vyko labai ramiai. Ji patikrino bilietą, pasėdėjo ir tik po pusvalandžio nuėjo pakviesti vyrą. „Sakau: ateik, pažiūrėk, atrodo, kažką laimėjau. Tiesa, kiek vėliau pajutau, kad pakilo kraujo spaudimas“, – pasakojo moteris.

Su vyru ekonomistu ji užaugino du vaikus. „Abu vaikai jau pilnamečiai, turi aukštąjį išsilavinimą, tik dar neapsiplunksnavę“, – šmaikščiai kalbėjo moteris. Ji apgailestavo, kad nors patys su vyru yra išsilavinę ir daug dirbo, per gyvenimą nieko sutaupyti nepavyko – pinigus vis prarydavo artimųjų ligos, nesėkmės.

Mūsų vertybės visai kitos, išsilavinimas taip pat keičia mąstymą. Dabar tikrai nepulsim į parduotuves ir nevažiuosim į brangias keliones, – samprotavo šešiasdešimtmetė.

Todėl laimėjimo greitai išleisti panevėžietė neketina: „Kol viską suplanuosim, pinigai bus banke“. Pasak moters, ir ji, ir vyras nuo vaikystės gyveno kukliai, todėl išlaidas moka planuoti atsakingai. „Mūsų vertybės visai kitos, išsilavinimas taip pat keičia mąstymą. Dabar tikrai nepulsim į parduotuves ir nevažiuosim į brangias keliones“, – samprotavo šešiasdešimtmetė.

Vis dėlto pagrindinis jos ir vyro noras – susiremontuoti butą, įsigyti naujos virtuvės technikos. Taip pat šeima dalį pinigų būtinai skirs sveikatos pataisymui. „Be abejonės, pinigų duosim ir vaikams, nes tik dėl jų mes ir gyvenam“, – kalbėjo moteris. Apie laimėjimą nei ji, nei vyras jiems kol kas nesakė, bet dabar, kai jau turi patvirtinimą, kad tikrai laimėjo, būtinai surengs šeimos susirinkimą: „Galės vaikai apsispręsti, ko jiems labiau reikia – gyvenamosios vietos, automobilių ar kitko.“

Moteris sako, kad laimėjusi pusę milijono, darbo tikrai neatsisakys. „Pats baisiausias dalykas būtų nebedirbti. Kai nedirbti, esi niekam nereikalingas. Kol dirbi – gyveni. Tik tada gyvenimas pilnavertis“, – kalbėjo laimėtoja. Moteris sako nemėgstanti tuščiai plepėti su kaimynėmis, todėl jai bedarbės gyvenimas esą būtų nuobodus. Jei tik leis sveikata, ji norėtų dirbti ir išėjusi į pensiją.

Panevėžietė neabejoja, kad už visus turtus svarbiau graži, sveika ir laiminga šeima. „Džiaugiuosi, kad turiu tvirtą šeimą, vien dėl to verta gyventi. Galiu pasakyti, kad savąjį milijoną laimėjau jau seniai“, – graudinosi ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius