Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 10

R.Jakilaitienė – premjerės atstovė spaudai, E.Jakilaitis stabdo politinių laidų vedėjo karjerą

Žinomas žurnalistas Edmundas Jakilaitis savo paskyroje „Facebook“ pranešė, kad jo žmona Rasa Jakilaitienė tampa premjerės Ingridos Šimonytės atstove spaudai. Vengdamas interesų konflikto E.Jakilaitis pranešė, kad nuo naujųjų stabdo savo, politinių laidų vedėjo karjerą.
Valdo Adamkaus jubiliejaus šventėje – Rasa ir Edmundas Jakilaičiai
Rasa ir Edmundas Jakilaičiai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

R.Jakilaitienė praeityje yra dirbusi žurnaliste televizijoje, vėliau pasuko į viešųjų ryšių sritį. Ji jau buvo Ingridos Šimonytės patarėja ir atstove spaudai, kai ši ėjo finansų ministrės pareigas. R.Jakilaitienė buvo Lietuvos pirmininkavimo Europos sąjungoje komunikacijos vadove, pastaruosius septynerius metus dirbo užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus patarėja.

E.Jakilaitis pranešė, kad vengdamas interesų konflikto stabdo savo, kaip politinių laidų vedėjo, karjerą.

„Per pastarąjį dešimtmetį man ne visada buvo lengva balansuoti tarp žurnalisto laisvės ir tam tikro interesų konflikto mano artimiausiam žmogui užimant politinio pasitikėjimo pareigas. Manau, kad jai, būti tokio veikėjo žmona, irgi nebuvo dovana. Bet taip jau buvo.

O dabar – kita situacija – Rasa jungiasi prie ministrės pirmininkės komandos, tampa jos patarėja ir atstove spaudai. Man, kaip politinių, ekonominių ir kt. aktualijų laidų vedėjui, ši situacija tampa dar sudėtingesnė.

Manau, kad dabartinėje situacijoje vienas iš mudviejų turime keisti savo planus, todėl pranešu, kad netrukus, t.y. ne vėliau nei nuo naujųjų metų, bent ketverių metų politiniam ciklui, stabdau savo kaip politinių aktualijų laidų vedėjo veiklą“, – rašo E.Jakilaitis.

Jis teigia dirbsiąs televizijoje, vesiąs laidas, kurios nesusietos su kasdienėmis politikos aktualijomis ar tiesiogine Vyriausybės veikla, taip pat toliau kurs televizijos laidas, dokumentinius filmus, serialus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius