-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 10

R.Kurlianskis nesėkmingai bandė nušalinti ikiteisminiam tyrimui vadovaujantį prokurorą

Įtariamasis ikiteisminiame tyrime dėl korupcijos „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis bandė nušalinti tyrimui vadovaujantį prokurorą Justą Laucių, tačiau teismas pirmadienį prašymą atmetė kaip nepagrįstą.
Raimondas Kurlianskis
Raimondas Kurlianskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vakar buvo išnagrinėtas R.Kurlianskio prašymas dėl prokuroro nušalinimo, prašymas atmestas“, – BNS antradienį sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rūta Trimailovienė.

Ši teismo nutartis yra neskundžiama.

Prokuroras J.Laucius BNS sakė vertinantis tokį prašymą kaip teisėtą įtariamojo būdą ginti savo interesus.

„Argumentų ir motyvų, išdėstytų nušalinimo pareiškime, teismas nevertino pakankamais nušalinti prokurorą“, – apie nutarties motyvus sakė J.Laucius.

Nei jis, nei teismas nutarties ir joje išdėstytų argumentų plačiau nekomentuoja, motyvuodami tuo, kad tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga.

R.Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas BNS sakė negalintis komentuoti teismui pateiktų motyvų nušalinti prokurorą, nes buvo išvykęs ir su šia medžiaga kol kas nėra susipažinęs. Su kitu R.Kurlianskio gynėju Simonu Slapšinsku BNS antradienį nepavyko susisiekti.

R.Kurlianskis yra įtariamas papirkęs buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį 106 tūkst. eurų kyšiu. Pačiam E.Masiuliui teisėsauga pareiškė įtarimus prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu. Abu įtariamieji savo kaltę neigia. Pirmieji vieši proceso veiksmai šioje byloje buvo atlikti pernai gegužę.

R.Kurlianskis taip pat įtariamas davęs kyšį vienam Darbo partijos lyderių Vytautui Gapšiui. R.Kurlianskiui taip pat pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius