Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 31

R.Palaitis: FNTT jungti su VMI – blogas sumanymas

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis įsitikinęs, kad jungti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) – prastas ir neracionalus sumanymas.
Vidaus reikalų ministras R.Palaitis dovanas pavaldiniams linkęs pirkti iš reprezentacijai skirtų lėšų.
Vidaus reikalų ministras R.Palaitis dovanas pavaldiniams linkęs pirkti iš reprezentacijai skirtų lėšų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams aiškino ministras, šių institucijų funkcijos pernelyg skirtingos: mokesčius administruojanti VMI neva esanti „draugiška“ mokesčių mokėtojams, o FNTT juos baudžia.

„Blogas sumanymas, nes sutelkti vienoje vietoje visai skirtingas funkcijas vykdančias institucijas – VMI vykdo mokesčių mokesčių administravimą, o FNTT šiuo atveju vykdo ikiteisminį persekiojimą, baudžiamąjį persekiojimą – sutelkti į vieną vietą tokias pajėgas, kurios, viena vertus, turi konsultuoti mokesčių mokėtojus, būti draugiškos, ir sutelkti toje pačioje institucijoje pajėgas, kurios turėtų bausti su ginklais, aš manau, nėra racionalus“, – sakė jis.

Premjeras Andrius Kubilius kol kas negalėjo pasakyti, ar šios institucijos bus jungiamos.

„Nagrinėjama, kaip pertvarkyti pačias institucijas, FNTT, ieškant atsakymo į klausimą, ar apjungimas su VMI būtų efektyvus ir naudingas, ar galbūt ieškoti kitų sprendimų. Šiandien dar neturiu atsakymų, darbo grupė, manau, artimiausiu metu pateiks atsakymus“, – teigė A.Kubilius.

Pasak jo, „tikrai būtina teisiniais instrumentais demonopolizuoti“ įgaliojimus ir teises, kurias turėjo tik FNTT.

„Turiu omenyje, dėl pinigų judėjimo, dėl galimybės ir kitoms institucijoms imtis veiksmų užkertant kelią nešvarių pinigų legalizavimui ir kitiems veiksmams“, – sakė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius