Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 10 23

Rolandas Skaisgirys, Ervinas Raistenskis ir Algimantas Juocevičius – laisvėje

Įmonės „Videometra“ vadovas Rolandas Skaisgirys, buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius ir buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis – jau laisvėje. Prokuroras nutarė nesikreipti į teismą dėl įtariamųjų suėmimo, jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – pasižadėjimas neišvykti.
Rolandas Skaisgirys
Rolandas Skaisgirys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu, tai yra – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti“, – ketvirtadienį 15min.lt sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Anot jos, prokuroras, spręsdamas dėl kardomosios priemonės parinkimo, atsižvelgė, kad visi yra anksčiau neteisti, kad turi gyvenamąją vietą, šeimą, pajamų šaltinį.

Ketvirtadienio rytą baigėsi R.Skaisgirio, A.Juocevičiaus ir E.Raistenskio sulaikymo terminas. Šie įtariamieji areštinėje praleido lygiai dvi paras.

Trečiadienio vakarą iš areštinės paleisti kiti du sulaikytieji – viešosios įstaigos „Pradas media“ direktorius Justinas Garliauskas ir bendrovės „NT Service“ vadovas Peisachas Kačerginskis. Jiems taip pat skirtas pasižadėjimas neišvykti.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Justinas Garliauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Justinas Garliauskas

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų. Buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą apklaustas ir buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ atsakingasis sekretorius, dabar Seimo narys Rimantas Ručys. Seime apsilankę pareigūnai paėmė jo kompiuterį.

Ar bus kreipiamasi į Seimą dėl jo neliečiamybės naikinimo, prokuratūra kol kas nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius