-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 26

R.Juknevičienė: tyrimas dėl CŽV kalėjimo paskatino permainų valdžioje norinčiųjų aktyvumą

Seime atliekamas tyrimas dėl galimai Lietuvoje veikusio slapto Jungtinių Valstijų Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kalėjimo galėjo paskatinti permainų valdžioje norinčiųjų aktyvumą, mano krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Valdančiųjų konservatorių atstovė ketvirtadienį tvirtino, kad tyrimą atliekantis Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, kuriam ji priklauso, yra nusiteikęs atskleisti tiesą, „kokia ji skaudi kam nors bebūtų“.

„Šis tyrimas, ko gero, yra dar viena priežastis, kodėl suaktyvėjo noras keisti šitą politinę jėgą kitomis ir nustumti į paraštę“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė R.Juknevičienė.  „Tyrimas vyksta iš esmės ir nusiteikimas yra atskleisti tiesą, kokia ji skaudi kam nors bebūtų“, – pridūrė ministrė.

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas aiškinasi, kiek pagrįsti yra JAV televizijos „ABC News“ pranešimai, kad netoli nuo Vilniaus 2004–2005 metais veikė slaptas CŽV centras, kuriame esą buvo laikomi terorizmu įtariami asmenys.

R.Juknevičienė sakė mananti, kad jei atsakymų nepateiks Lietuva, „vienokia ar kitokia tiesa“ bus pasakyta JAV.  „Jeigu Lietuva nepasakys, tai kada nors JAV bus pasakoma vienokia ar kitokia tiesa. Manau, kad tai abiem valstybėms tik į naudą“, – sakė krašto apsaugos ministrė.

Tyrimą dėl CŽV kalėjimo R.Juknevičienė pavadino anksčiau vykusio parlamentinio tyrimo dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno Vytauto Pociūno žūties tęsiniu. Anot ministrės, spaudimas jaučiamas „iš tų pačių jėgų“.

„Galiu pasakyti, kaip buvo aname tyrime, kuomet visiems gerai žinomas žmogus Albinas Januška praėjus kuriam laikui po liudijimų pasakė, kad aš jiems anekdotus pasakojau (...). Tyrimo eiga rodo, kad komiteto nariai yra nusiteikę rimtai ir mes esame dabar žymiai labiau patyrę“, – sakė R.Juknevičienė.  Seimo komitetas iki gruodžio 22 dienos turi pateikti atsakymą, ar Lietuvoje veikė slaptas CŽV kalėjimas. Buvę valstybės vadovai tvirtina apie nieko negirdėję, tačiau dabartinė prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė turinti „netiesioginių įtarimų“.

Lietuva yra trečioji valstybė Europoje po Lenkijos ir Rumunijos, kuriai tenka aiškintis dėl galimai veikusio slapto CŽV kalėjimo. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius