Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 12

Radviliškio vicemeras per atostogas tarnybiniu automobiliu vežė sūnų tuoktis

Radviliškio vicemeras socialdemokratas Kazimieras Augulis etikos sargams aiškinasi, kodėl jis atostogaudamas pasinaudojo tarnybiniu automobiliu ir jo vairuotoju. Vicemeras pripažįsta pažeidimą, tačiau sako už pravažiuotus kilometrus sumokėjęs – 5,71 euro.
Radviliškio aktualijos
Kazimieras Augulis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Pilietiškas radviliškietis Marius Aleksiūnas gruodžio mėnesį teigia pastebėjęs neįprastą faktą – vicemeras K.Augulis, būdamas atostogose, naudojosi tarnybiniu automobiliu ir vairuotoju.

Turėjo tam rimtą priežastį – sūnaus vestuvės. M.Aleksiūnas ne iš vieno girdėjęs, kad vicemeras tą dieną tarnybiniu automobiliu su jaunavedžiais galėjo būti nulėkęs iki pat Anykščių – Medžių lajų tako.

Neužsivedė automobilis

Vicemeras prisipažįsta ir neneigia, kad naudojosi tarnybiniu automobiliu, kai atostogavo ir šventė sūnaus vestuves. Tačiau ne iš blogos valios – taip susiklostė aplinkybės.

Taip nutiko, kad būtent tą dieną vicemero naujas automobilis neužsivedė. Teko skubiai ką nors sugalvoti.

Tai sugalvojo išsikviesti tarnybinį automobilį, kuris, anot vicemero, nuvežė jaunavedžius iki Metrikacijos skyriaus ir atgal.

„Įvyko toks „biškelį“ nenumatytas dalykas. Visoms instancijoms pranešiau, neneigiu. Neužsikūrė mano asmeninė mašina. Susimokėjau už tą kilometražą. Niekada tarnybiniu transportu taip nesinaudojau, bet įvyko tokia bėda. Aš ją pripažįstu“, – kalbėjo vicemeras.

Jis taip pat neigė, kad buvo važiuota gerokai toliau – tik iki Metrikacijos skyriaus ir atgal. Pasakojo, kad niekas niekur nevažiavo ir nebuvo jokių organizuotų vestuvių. Namuose užsikūrė pirtelę.

„Pirmadienį atėjau į darbą ir informavau visus apie tai, paprašiau galimybės apmokėti. Pripažįstu – žinau tvarką, ne specialiai tą padariau“, – teisinosi K.Augulis.

Tiria etikos sargai

Anot radviliškiečio M.Aleksiūno, jis čia įžvelgia daugiau pažeidimų, apie kuriuos visi greitai pamirš. Nebent tuo susidomės Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

K.Augulis: „Įvyko toks „biškelį“ nenumatytas dalykas.“

„Įdomu, kokius kelionės dokumentus pildė vairuotojas ir kaip atrodo kelionės išlaidų apmokėjimo sąskaita“, – teiravosi vyras.

Radviliškio rajono savivaldybės kontrolierė Giedrė Sinkevičienė raštu informavo, kad šį reikalą perėmė tirti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Ji taip pat priminė, kad tarnybiniai automobiliai turėtų būti naudojami tik darbo reikmėms. Taip pat patvirtino, kad vicemeras į savivaldybės biudžetą sumokėjo 5,71 eurą.

VIDEO: Radviliškio vicemeras tarnybiniu automobiliu vežė sūnų tuoktis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius