Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 31

Radviliškyje atidarytas kolumbariumas

Radviliškyje atidarytas kolumbariumas. Nors kremavimas dar nėra labai populiarus rajone, tikimasi, kad tai padės sutaupyti vis mąžtančios kapinių žemės.
Kolumbariumas
Kolumbariumas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kolumbariumas pastatytas centrinėse miesto kapinėse. Rajono vadovai sako, kad  apie jo statybą pradėta kalbėti prieš keletą metų, kai veikiančiose kapinėse pradėjo trūkti vietų, o plėsti jas būtų brangu, nes vieta žema, o gruntiniai vandenys  yra aukštai.

Kol kas įgyvendintas pirmasis projekto etapas, už 160 tūkst. litų  įrengta  90 vietų urnoms pastatyti, sutvarkyta aplinka.

Viena kripta, kurioje telpa keturios urnos su palaikais, kainuoja 2200 litų.

„Yra galimybė išplėsti iki 600 vietų. Tai – tikrai didelis skaičius, jeigu pagalvotume, kad reikėtų 600 kapaviečių“, – teigia Radviliškio raj. savivaldybės meras Darius Brazys.

Per metus kapinėse palaidojama apie 250 žmonių iš jų – 8 ar 10 urnose. 

Kapinių priežiūros bendrovės vadovas Liudvikas Matuzevičius sako, kad žmonės naujove domisi: „Klausia, kokia tvarka, ką reikės daryti, kaip kremuoti. Yra žmonių, kurie namuose ant židinio  jau laiko urnas ir ruošiasi čia atsinešti į kriptą pasidėti.“

Viena kripta, kurioje telpa keturios urnos su palaikais, kainuoja 2200 litų. Šis mokestis vienkartinis, už jį ant dangčio graviruojama mirusiojo pavardė, gimimo bei mirties metai.

Kolumbariumai įrengti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir keliuose mažesniuose šalies miestuose, 2011-siais Kėdainiuose atidarytas krematoriumas. Iki to laiko palaikai kremuoti buvo vežami į kaimyninę Latviją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius