-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 16

Ragina valyti ant stogų susikaupusį sniegą

Klaipėdos rajono savivaldybė ragina gyventojus imtis veiksmų ir pašalinti nuo statinių ant stogų susikaupusį sniegą bei dėl temperatūrų pokyčių susidariusius varveklius.
Žiemos sezono metu ant pastatų stogų kaupiasi sniegas, formuojasi ledas bei vanduo ir padidėja laikančiųjų konstrukcijų apkrovos.
Žiemos sezono metu ant pastatų stogų kaupiasi sniegas, formuojasi ledas bei vanduo ir padidėja laikančiųjų konstrukcijų apkrovos. / Klaipėdos r. sav. nuotr.

Žiemos sezono metu ant pastatų stogų kaupiasi sniegas, formuojasi ledas bei vanduo ir padidėja laikančiųjų konstrukcijų apkrovos.

Pastato konstrukcijų mechaninį atsparumą gali paveikti ir tirpstančio sniego vanduo. Užsikimšus ar užšalus lietvamzdžiams toks vanduo neturi kur nutekėti, bėga per karnizus, stoglovius, patenka ant sienų. Šąlant į sienų konstrukcijų plyšius patekęs vanduo jas ardo, nuo karnizų ir lietlovių susidaro varvekliai.

Nors ne kiekvienas įtrūkimas kelia pavojų, tačiau mikroplyšiai, veikiami temperatūrų skirtumo didėja. Tuomet padidėja statinių galimų griūčių, žmonių sužalojimų rizika.

„Statinių savininkai ar naudotojai, siekdami išvengti nelaimingų atsitikimų, turi stebėti sniego storį ir jo poveikį statiniui bei imtis skubių priemonių susikaupusio sniego ir varveklių pašalinimui nuo statinių išorinių atitvarų. Tik tokiu būdu galima išvengti konstrukcijų deformacijų ir skaudžių avarijų pasekmių“, – sakė Mindaugas Gerdauskis, Turto valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius