Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 19 /19:50

Ramūnas Karbauskis atnaujino deklaraciją – pirko naują „Cadillac“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Seimo narys Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį deklaravo iškart po Kalėdų įsigijęs automobilį „Cadillac D3 Escalade“, tačiau nedeklaravo sandorio vertės.
Ramūnas Karbauskis deklaravo įsigijęs automobilį „Cadillac D3 Escalade“.
Ramūnas Karbauskis deklaravo įsigijęs automobilį „Cadillac D3 Escalade“. / Luko Balandžio / 15min ir „Caters News Agency“ / „Scanpix“ nuotr.

R.Karbauskis Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) pateiktoje deklaracijoje nurodo, kad automobilį pirko pernai gruodžio 27 dieną iš įmonės „KIA auto“, ir jį registravęs šiemet sausio 13 dieną.

Tačiau politikas nenurodo sandorio vertės, nors turėtų tai padaryti.

Automobilio „Cadillac Escalade“ kaina, kaip nurodo pats gamintojas savo interneto svetainėje cadillac.com, prasideda nuo 74 590 JAV dolerių. Bazinė kaina gali išaugti ir dešimtimis tūkstančių, jeigu pirkėjas pasirenka papildomos įrangos ir kitų elementų iš ilgo gamintojo pateikiamo sąrašo.

Raidės D3 pavadinime reiškia, kad automobilis pakeliui pas pirkėją buvo patekęs į oficialią „tiuningo“ įmonę ir dar labiau pagerintas.

Raidės D3 pavadinime reiškia, kad automobilis pakeliui pas pirkėją buvo patekęs į oficialią „tiuningo“ įmonę ir dar labiau pagerintas. Šie pagerinimai gali pirkėjui kainuoti dar vieną nemenką sumą. Pavyzdžiui, vien sportinis duslintuvo antgalis du dviem angom – daugiau nei 1000 Eur.

VTEK narys Virginijus Kanapinskas 15min teigė, kad Seimo narys sandorį deklaravo neteisingai, nes pirkinį nurodė ne toje grafoje.

„Ne toje grafoje įrašė. Reikia nurodyti prie sandorių. Toks yra priedas, ten reikia nurodyti automobilį, sandorio apytikslę vertę. Čia tokia techninė klaida, galima sakyti. Žmogus deklaruoja, bet gal ne viską žino“, – svarstė V.Kanapinskas.

Lietuvoje kainuoja daugiau nei 102 833 Eur

Viešai prieinamais duomenimis, „Cadillac“ gamintojams Lietuvoje atstovauja bendrovė „KIA auto“, tačiau duomenis apie modelius skelbia ne savo svetainėje, o cadillac.lt. Šiame tinklapyje rašoma, kad 2016 metų „Escalade“ – tikra stiliaus ir prabangos ikona tapęs aukščiausias klasės visureigis, kurį „Cadillac“ pelnytai vadina savo karūnos brangakmeniu.

Pigiausias „Escallade“, kurį siūlo įmonė – su 6,2 V8 GDI varikliu, kainuoja 102 833 Eur. Brangiausias – 121 535 Eur.

„KIA auto“ vadovas Gintaras Kaukėnas 15min atsisakė pakomentuoti, ar R.Karbauskiui automobilio ieškojo specialiai.

„Negalėčiau nieko komentuoti šiuo klausimu, nes dabar nelabai galiu šnekėti, esu ne Lietuvoje. Kol kas mūsų komentaro nesulauksite, nes mes nekomentuojame sutarčių su klientais. Yra sutarties punktas, kad tai konfidenciali sutartis“, – teigė jis.

R.Karbauskis anksčiau buvo deklaravęs nuomojantis automobilį „Cadillac“ iš „Agrokoncerno“. Koks buvo nuomos mokestis ir ar šią mašiną išpirko, R.Karbauskis nenurodo. Informaciją apie automobilio nuomą R.Karbauskis taip pat buvo nurodęs prie grafos „Kiti duomenys, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas“, nors turėjo deklaruoti kaip sandorį.

Ketvirtadienį su R.Karbauskiu telefonu susisiekti nepavyko.

2012 metų birželį R.Karbauskis žurnalui „Veidas“ yra sakęs: „Man svarbiausia saugumas, todėl vairuoju didelį amerikietišką visureigį „Cadillac“, prieš tai vairavau „Nissan patrol“. Tiesa, nors ir taupiau, niekados nepirkau ir dėvėto automobilio, tai nėra patikima ir saugu.“

R.Karbauskis savaitgalį patvirtino, kad Seimo narė Greta Kildišienė naudojasi jo valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu „Range Rover“. Tiek G.Kildišienė, tiek R.Karbauskis tvirtino, kad automobilio išperkamosios nuomos sutartis sudaryta su politikės artimu giminaičiu, kuris jai leidžia naudotis transporto priemone. Vėliau paaiškėjo, kad tai yra G.Kildišienės motina.

Kilus ažiotažui visuomenėje dėl Seimo narės ryšių su „Agrokoncernu“ ir galimų neteisėtų pajamų, G.Kildišienė pranešė, kad ji įsigis nuosavą automobilį. Anot „Agrokoncernui“ atstovaujančio advokato Evaldo Valčiuko, išperkamosios nuomos sutartis jau yra nutraukta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius