Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 20

Ramūnas Karbauskis neskuba smerkti STT sulaikyto piktnaudžiavimu įtariamo partiečio Šakių rajono mero

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis kol kas nėra linkęs kritikuoti dėl įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba sulaikyto partiečio, Šakių rajono mero Juozo Bertašiaus ir nemini, jog šiam savivaldos politikui galėtų būti taikomos kokios nors partijos sankcijos.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kiek mes supratome ir išsiaiškinome situaciją ir iš komentarų STT pareigūnų matosi tai, kad šnekama ne apie tokio mąsto pažeidimus, apie kuriuos girdime, kai suimami merai ar pateikiami kažkokie kaltinimai. Jis ne iš tų merų, kuris bandytų gyventi iš nelegalių lėšų, dėl to aš esu 100 proc. tikras. Jis yra pakankamai stiprus ūkininkas, jo šeima ūkininkauja, jis tikrai ne dėl pinigų ką nors darė, jeigu ir darė ką nors“, – BNS aiškino R.Karbauskis.

Paklaustas ar partijoje bus svarstoma imtis sankcijų prieš Šakių rajono merą R.Karbauskis atsakė: „Čia ne tas variantas“.

„Čia ne tas atvejis, kur būna Europos parama, dar kažkas, kur jau akivaizdu, kad plauna pinigus. Dėl to vertinti tikrai būtų ankstoka. Jo net nesulaikė, sulaikė trumpam, bet iš karto išleido. Aš tik tiek galiu komentuoti. Mes sulauksime vertinimų, komentarų konkretesnių ir tada kartu sėsime ir spręsime kažką. (...) Aš manau šitoj vietoj paaiškės tai, ką mes ir įtariame – žmogus per savo dūšią bando visiems padėti“, – sakė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas.

Pasak jo, „pirminė informacija nėra tokia, kuri leistų lyginti šituos dalykus su situacijomis, kuriose garsėjo Lazdijų ar Radviliškio merai“.

„Aš įsivaizduoju, kad čia kalba eina apie tai, kada meras tarpininkauja kažkam, kad gauti būtų galima kažkokias nuolaidas ar dar kažką. Bet tai neturėtų būti nelegalu. Galbūt kažkoks įtarimas yra, bet jau iš komentarų matosi, kad jie patys nėra tikri, ar čia yra pažeidimas. Bet jie turi tirti duos dalykus ir labai gerai daro, kad tiria. Ir, aišku, merui bus pamoka, jei jis darė kažką, kas kelia įtarimą“, – sakė R.Karbauskis.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė, jog dėl piktnaudžiavimu tarnyba buvo sulaikytas Šakių rajono meras.

STT sulaikė ir dar kelis Šakių rajono savivaldybės administracijos ir Marijampolės profesinio rengimo centro tarnautojus. Visiems sulaikytiems asmenims įteikti pranešimai apie įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba. Pasak pranešimo, sulaikytų asmenų darbo vietose atliktos kratos, paimti tyrimui svarbūs duomenys.

STT pareigūnai aiškinasi aplinkybes, susijusias su Šakių rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių remontui, priežiūrai ir saugaus eismo funkcijai užtikrinti numatytų lėšų panaudojimo teisėtumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius