Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 22

Ramūnas Karbauskis: valdančiųjų pokalbiai su opozicija reikalingi dėl paramos Seime

Valdančiųjų pokalbiai su opozicija reikalingi siekiant paramos Seime ir vieningumo priimant sprendimus, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, komentuodamas partijos deleguoto ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio susitikimą su opozicinių konservatorių lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš manau, kad artėja pavasario sesija ir yra derinamasi, kuriais klausimais gali būti sulaukta paramos. Mes gi visą eilę įstatymų priiminėjame vienbalsiai, tai nedažnai pasitaiko Seimų istorijoje“, – trečiadienį BNS sakė R.Karbauskis.

„Aš labai džiaugiuosi, kad Vyriausybės vadovas suranda tiek daug laiko susitikimams su Seimo nariais, su Seimo frakcijų vadovais“, – kalbėjo jis.

Politikas teigė, kad pavasario sesijoje bus inicijuoti miškų urėdijų pertvarkos, alkoholio prieinamumo kontrolės, sveikatos apsaugos sistemos pertvarkos ir kiti klausimai.

S.Skvernelis ir G.Landsbergis trečiadienį Vyriausybėje vykusio iš anksto neskelbto susitikimo išsamiai nekomentavo.

Anot konservatorių lyderio, jie aptarė premjero galimybes atvykti į Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų suvažiavimą ir „Eurovizijos“ atranką.

Apie šį susitikimą iš anksto skelbta nebuvo. Jis vyko G.Landsbergiui anksčiau šią savaitę pareiškus, jog konservatoriai yra pasirengę remti švietimo reformas ir valstybės įmonių, įskaitant urėdijų, pertvarką, jei jų nepalaikys socialdemokratai ir kai kurie „valstiečiai“.

„Aš noriu pokyčių. Jei Butkevičius ar Karbauskis jiems nepasiruošę, nes neišmano ar nesupranta, tai nesiruošiu sėdėti rankų sudėjęs. Kviečiu ir kitas partijas pasvarstyti, ką galėtume palaikyti drauge“, – teigė G.Landsbergis.

Susitiko ir su koalicijos partneriais

Planuojamas reformas R.Karbauskis ir S.Skvernelis antradienį Vyriausybėje taip pat aptarė su koalicijos partnerių socialdemokratų vadovybe. Šios partijos nariai pastaruoju metu kritikavo „valstiečius“ dėl dialogo trūkumo.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius BNS sakė, kad partija palaikys Vyriausybės inicijuotas reformas, tačiau „pirmiausia reikėtų sužinoti, apie ką jos yra“.

A.Butkevičius anksčiau kritikavo Aplinkos ministerijos planą vietoj Generalinės miškų urėdijos ir 42 urėdijų įsteigti vieną valstybės įmonę. Buvęs ministras pirmininkas tvirtino, kad iš pradžių urėdijų skaičius būtų sumažintas iki devynių.

Tuo metu „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis teigė, kad nors frakcijoje nespėta aptarti kai kurių planuojamų reformų, frakcijos parlamentarai jas palaikys.

Tuo metu „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis teigė, kad nors frakcijoje nespėta aptarti kai kurių planuojamų reformų, frakcijos parlamentarai jas palaikys.

„Aš manau, kad daugeliui tų reformų bus absoliučiai aiškiai pritarta ir vieningai pritarta, nes jos yra Vyriausybės programoje, kurią mes irgi vienbalsiai palaikėme“, – sakė politikas.

Socialdemokratų ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovybė antradienį taip pat aptarė galimybę reguliariai šaukti valdančiąją koaliciją sudarančių politikų posėdžius, vadinamus koalicinėmis tarybomis.

Pasak A.Butkevičiaus, dėl to iki galo neapsispręsta.

„Valstiečių“ lyderis žadėjo, kad jeigu socialdemokratams reikia dažnesnių susitikimų, jie bus organizuojami.

„Jų (susitikimų) bus tikrai padauginta, kad nekiltų daugiau jokių abejonių“, – sakė R.Karbauskis ir patikino, kad esminių nesutarimų valdančiojoje koalicijoje nėra.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei socialdemokratai kartu Seime turi 75 atstovus, neskaičiuojant „valstiečių“ frakcijai nepriklausančio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius