Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 16

Ramūno Karbauskio „Achilo kulnas“ – jį supančios gražios moterys

Vienas įtakingiausių Lietuvos politikų Ramūnas Karbauskis 15min sakė labai mylintis savo šeimą, skirtis nežadantis, o visos istorijos apie jo meilužes tėra bandymas jam pakenkti. Tuo pat metu viešumon kyla vis daugiau istorijų apie 47 metų R.Karbauskio ryšius su gražiomis moterimis.
Ramūnas Karbauskis ir Jolanta Zigmantienė
Fondo „Švieskime vaikus“ nuotr./Jolanta Zigmantienė ir Ramūnas Karbauskis

15min išgirdo kelių nepriklausomų šaltinių pasakojimus apie tokią politiko patirtį. Informaciją pateikę šaltiniai nėra susiję su politika, medžiokle ar verslo grupėmis, jų vardai ir pavardės redakcijai žinomi, tačiau su žurnalistu kalbėję žmonės nenorėjo būti įvardinti.

Partinė pažintis

Lietuvai aptarinėjant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio R.Karbauskio ir Seimo narės G.Kildišienės santykius, teigiama, kad iki tol partijos pirmininką artimi ryšiai siejo su kita partijos nare.

Jolanta Zigmantienė
„Facebook“ nuotr./Jolanta Zigmantienė

Jolantos Zigmantienės istorija primena G.Kildišienės. Išsiskyrusi moteris aktyviai įsitraukė į LVŽS veiklą. Ji greitai padarė karjerą, tapo R.Karbauskio ir Andriaus Mamontovo įsteigto fondo „Švieskime vaikus“ vadove. Jauna politikė buvo netgi referendumo dėl Visagino atominės elektrinės iniciatyvinės grupės narė.

Jolanta Zigmantienė
„Facebook“ nuotr./Jolanta Zigmantienė

Nors darbo vieta aukso kalnų nežadėjo, fondo vadovė persėdo į prabangų automobilį, daug laiko praleido užsienio kelionėse. „Google“ paieškoje apstu J.Zigmantienės nuotraukų iš egzotiškų šalių. Tiesa, socialiniuose tinkluose ji prisistato mergautine Akambakaitės pavarde.

Pasak šaltinių, išsiskyrusi su vyru J.Zigmantienė kurį laiką nevengė naujų pažinčių, tačiau vėliau staiga ėmė nebeatsakyti į jai rodomą dėmesį, vengti viešumos. Tai tęsėsi keletą metų.

Teigiama, kad J.Zigmantienę ir R.Karbauskį siejo artima draugystė, kurią galėjo nutraukti partijos pirmininko ir G.Kildišienės pažintis.

Praėjusių metų pabaigoje J.Zigmantienė pasitraukė iš fondo vadovės pareigų, o ją pakeitė naujoji „Švieskime vaikus“ vadovė Živilė Vyštartaitė-Mediekšienė, vadovaujanti kitai R.Karbauskio finansuojamai įstaigai UAB „Naisių vasara“.

Živilė Vištartaitė Mediekšienė
„Facebook“ nuotr./Živilė Vyštartaitė-Mediekšienė

15min susisiekė su šiuo metu užsienyje esančia J.Zigmantiene. Moteris patikino, kad niekada finansinės paramos iš R.Karbauskio nėra gavusi.

„Fondo vadovės pareigas pradėjau eiti bendru R.Karbauskio ir A.Mamontovo sutarimu“, – teigė J.Zigmantienė.

Ji taip pat paaiškino, kad iš fondo pasitraukė, nes turėjo daug kitos veiklos, kuriai neužteko laiko.

Tokios istorijos nestebina

R.Karbauskis, paklaustas apie ryšius su J.Zigmantiene, patikino, kad neturi nieko bendro nei su jos kelionėmis, nei su automobiliais.

„Nieko apie tai nežinau. Apie jokius automobilius. Taip, ji buvo fondo direktorė. Kur čia yra problema? Pažinojau ją iš darbo partijoje.

Jolanta Zigmantienė ir Ramūnas Karbauskis
Fondo „Švieskime vaikus“ nuotr./Jolanta Zigmantienė ir Ramūnas Karbauskis

Jos, kaip fondo vadovės pareigos, nebuvo labai gerai apmokamos, bet su brangiais automobiliais ar kelionėmis aš nieko bendro neturiu.“

Pasak politiko, jo visiškai nestebina tokios istorijos ir jų gali atsirasti dar daugiau. „Ieškoma istorijų ten, kur jų nėra. Suprantu, kad bandoma parodyti, kad esu blogas šeimoje, tačiau tai padaryti būtų įmanoma tik tokiu atveju, jeigu manęs šeima taip nepalaikytų. Mane jau 12 metų vis su kuo nors perša.

Kiek jau tokių straipsnių buvo. Kiek jų mano šeima perskaitė, bet jie žino, koks mano mąstymas, kaip aš gyvenu, kokios mano vertybės. Bet kuriam Lietuvos vyrui galima ką nors pripiršti. Ir jums. Čia tik žmogaus moralės klausimas.

Aplink kiekvieną vyrą yra gražių moterų. Kai žmogus gyvena viešą gyvenimą, nesunku rasti jo nuotraukų ir bandyti parodyti, kad kažkas vyksta. Taip galima pasakoti pasakas apie šimtus moterų, su kuriomis aš prasilenkiu.

Kažkada mane nufotografavo „Auksinių gervių“ apdovanojimuose su aktore. Tie patys žurnalistai aiškiai matė, kad ji sėdėjo šalia savo draugo, bet vis tiek parašomas straipsnis, kad R.Karbauskis turi meilužę.

Ir tai skaito mano žmona. Gerai, kad ji mane puikiai pažįsta. Jau seniai turėjau būti išsiskyręs, jei tokiais dalykais būtų tikima. Tiesiog yra žmonių, kurie mane nori pažeminti“, – kalbėjo R.Karbauskis.

B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė
B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė

Savo šeimą siūlo pavyzdžiu

Pasak jo, tokių vienas kitą palaikančių šeimų Lietuvoje nėra daug: „Mažai šeimų, kurios taip palaikytų vyrą, kuriam daromas toks spaudimas. Pilant tiek purvo labai retas šeimos narys tai atlaikytų. Jūs pastebite, kad iš mano žmonos pusės nėra jokių veiksmų? Yra absoliutus pasitikėjimas ir darna“, – teigė politikas.

Jis teigia, kad Lietuvoje nesirodanti L.Karbauskienė gyvena Ispanijoje, kur vadovauja šeimos verslui. L.Karbauskienė Ispanijoje rūpinasi dviem poros sūnumis. L.Karbauskienė aktyviai užsiima dviračių sportu, daug keliauja po Europą, bet į Lietuvą neužsuka.

R.Karbauskis, deklaruojantis, kad jo šeimoje yra absoliutus pasitikėjimas ir darna, šių metų pradžioje vykusiame LVŽS suvažiavime paklaustas, kur ir su kuo sutiko Naujuosius metus, atsakė, kad su šeima, bet neatsakė į klausimą, kur praleido šventes.

R.Karbauskio atsakymą žiūrėkite čia:

VIDEO: Kur naujuosius metus sutiko Ramūnas Karbauskis?

„Galiu pažadėti, kad jei kažkada darysiu kokius nors su šeima susijusius sprendimus, aš apie juos viešai pranešiu. To tikrai neplanuoju, nes labai myliu savo šeimą. Jokių perspektyvų, kad ji iširtų, nėra. Kad ir kiek būtų spaudžiama.

O kodėl spaudžiama – aišku. Alkoholio kontrolės įstatymas, pokyčiai farmacijos pramonėje, kiti dalykai“, – tikino politikas.

Parlamentaras teigė, kad finansiškai yra padėjęs daug kam, bet bandoma pūsti skandalus, nors jiems nėra jokios pagrindo. „Kai kalbama apie mano finansinę paramą – esu padėjęs tūkstančiams žmonių. Pirkau šaldytuvus, teikiau paramą po gaisrų, aš net pats nežinau visų, kuriems esu padėjęs. Tai tūkstančiai žmonių visoje Lietuvoje.

Pasirenkama graži moteris ir sukuriama istorija. Esu padėjęs ir vyrams, ir moterims, ir seneliams, ir močiutėms, ir vaikams. Darau tai visą savo gyvenimą. Tam paaukojau dešimtis milijonų eurų. Tai yra faktas. O dabar bandoma ieškoti istorijos ten, kur jos visai nėra“, – guodėsi politikas.

Turi pavedimų kopijas

R.Karbauskis taip pat nurodė, kad „Agrokoncernas“ iš tiesų nuomoja automobilį, kuriuo važinėja Seimo narė G.Kildišienė, tačiau tai daro komerciniais pagrindais:

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Greta Kildišienė ir Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Greta Kildišienė ir Ramūnas Karbauskis

„Mūsų įmonėje išperkamosios nuomos būdu parduodamų mašinų yra labai daug. Lygiai tokiomis pačiomis sąlygomis su komercinėmis palūkanomis gali nuomotis bet kas. Negaliu daugiau informacijos teikti apie tuos žmones, kurie nuomojasi, bet tai tikrai ne vienintelis atvejis.“

Paprašius patikslinti, ar G.Kildišienei buvo teikiama kokia nors finansinė parama, R.Karbauskis tai kategoriškai paneigė: „Kaip galima finansine pagalba laikyti komercinį sandorį, kuriuo įmonė uždirba procentus? Ar čia finansinė pagalba? Jau vienuolika mėnesių mokami pinigai per pavedimus. Viskas yra.“

Turtų aitvarai nesuneša

15min pakalbino ir artimai G.Kildišienę pažinojusius asmenis. Jie tvirtino, kad viešumoje pasirodžiusi informacija apie LVŽS frakcijos seniūno ir jo pavaduotojos romaną nėra iš piršto laužta.

Pasak jų, „jau seniai tapo aišku, kad G.Kildišienė turi turtingą finansinį rėmėją, nes tokių turtų aitvarai neneša“. Kalbinti žmonės pasakojo, kad po skyrybų G.Kildišienę rėmė verslininkas iš sostinės, pas kurį moteris dažnai važinėdavo. Vėliau esą rėmėju tapo R.Karbauskis.

Seimo narė asmeninio gyvenimo detalių žiniasklaidai nekomentavo. Ji neigia, kad yra pora su R.Karbauskiu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Greta Kildišienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Greta Kildišienė

Kalbinti žmonės neigia pasakojimus, kad G.Kildišienė iki pažinties su R.Karbauskiu sunkiai vertėsi. Pasak jų, ji visą laiką turėjo pakankamai lėšų, o mezginių mezgimas buvo tik jos hobis. Minėta, kad dar gyvendama santuokoje ji iš vyro gaudavo po 4 tūkst. litų (1,2 tūkst. eurų) per mėnesį savo išlaidoms, todėl galėjo sau leisti gerus rūbus ir kitus malonumus.

Po skyrybų moteris taip pat neliko basa gatvėje. Buvęs vyras išsikraustė iš jo dar prieš vestuves įsigyto buto, dėl kurio su buvusia žmona dabar vyksta teismai. Taip pat iš G.Kildišienės išpirko dalį žemės sklypo, kuriame šeima planavo statytis namą.

Ne pirmas kartas

R.Karbauskis yra ne pirmas žinomas politikas, kuriam tenka aiškintis dėl santykių su moterimis. Buvusį „Darbo partijos“ pirmininką Viktorą Uspaskichą įklampino nakvynė Anželikos Filipovič bute sostinės centre.

Tuomet žurnalistai išsiaiškino, jog magistro studijas baigianti studentė tapo brangaus buto savininke, važinėja prabangiu visureigiu ir gavo darbą V.Uspaskicho vadovaujamoje Ūkio ministerijoje. Vėliau pasipylė ir daugiau istorijų, kuriose V.Uspaskichas buvo siejamas su kitomis moterimis.

Galiausiai V.Uspaskicho šeima subyrėjo – praėjusiais metais pranešta, kad jo žmona ir verslo partnerė Jolanta Blažytė kreipėsi į teismą dėl skyrybų.

Patricija Pachomovaitė
Patricija Pachomovaitė

Pernai dėl savo padėjėjos Patricijos Pachomovaitės turėjo aiškintis Seimo narys Petras Gražulis.

Viešumon iškilo informacija, jog Seimo narys perka namą bendrovės „Judex“ komercijos direktorei, su kuriuo jį sieja artimi ryšiai. Tuo metu P.Gražulis jau buvo išsiskyręs, todėl jis aiškinosi ne dėl šeimos vertybių, o dėl padėjėjai mokamo atlyginimo dydžio. Nepaisant to, kad išsiskyręs, P.Gražulis neigė ryšius su P.Pachomovaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius