Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 04

Rasa Juknevičienė: gegužės 3 d. Vilniuje įvykusio antifašistininio išpuolio dalyviai nesusiję su Lietuvos kariuomene

Lietuvos policija neturi duomenų apie tai, kad gegužės 3 d. Vilniuje per antifašistinio filmo demonstravimą įvykusiame išpuolyje dalyvavę asmenys būtų susiję su Lietuvos kariuomene.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Policijos generalinis komisaras Saulius Skverelis mane patikino, kad nėra jokių duomenų apie žiniasklaidoje minimas gijas, vedančias į Lietuvos kariuomenę. Smerkiame antisemitizmą, bet kokią kitą diskriminaciją dėl rasės, tautybės, lyties ar pažiūrų. Lietuvos kariuomenėje ugdoma pagarba kultūrų įvairovei – tautinėms, religinėms, kalbinėms mažumoms“, – sakė karšto apsaugos ministrė R.Juknevičienė.  

Pasak ministrės, savo pagarbą Lietuvos kariai įrodę tarnaudami tarptautinėse misijose įvairiose kraštuose. Lietuvos kariuomenėje taip pat  tarnauja daug įvairių tautybių žmonių.  

Krašto apsaugos ministrė taip pat apgailestavo, kad po incidento žiniasklaidoje buvo skubotai išplatinta nepatvirtinta asmeninėmis prielaidomis paremta šešėlį kariuomenei metanti informacija.

15min.lt primena, jog šią KAM vadovės reakciją sukėlė antradienį portale lrytas.lt publikuota žinutė, jog per išpuolį naudoti dūminiai užtaisai esą nėra namų gamybos. Pirminiais duomenimis, tokie naudojami kariuomenėje.

„Man pareigūnai komentavo, kad tai buvo karinėms reikmėms naudojami dalykai – nežinau, ar tai lietuviškos, ar okupacinės kariuomenės“, – portalas citavo Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininko pavaduotoją Gediminą Vidžiūną.

Incidentą mačiusi liudininkė tvirtino, kad dalis neonacių tarnauja kariuomenėje, o tai pavojinga, nes jie turi priėjimą prie ginklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius