-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 19 /13:56

Premjeras – prieš referendumą dėl žemės nepardavimo užsieniečiams

Premjeras teigia esąs prieš referendumą, per kurį šalies gyventojai galėtų pareikšti savo nuomonę dėl žemės pardavimo užsieniečiams. Algirdas Butkevičius siūlo nespekuliuoti žemės pardavimo užsieniečiams klausimais prieš rinkimus.
Nenaudojamos žemės sklypas Vilniuje
Nenaudojamos žemės sklypas Vilniuje / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Jeigu vyktų referendumas (dėl draudimo žemę parduoti užsieniečiams -BNS), Lietuva Europos Sąjungos (ES) valstybių tarpe būtų keblioje situacijoje. Niekas nesiruoštų su visomis ES šalimis šito klausimo derinti. Reikalinga daugiau išminties ir mažiau spekuliacijos ypač artėjant vieniems arba kitiems rinkimams“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė A.Butkevičius.

Ekonomikos komiteto narys konservatorius Jurgis Razma A.Butkevičiaus teiravosi, kaip Vyriausybė ketina įgyvendinti referendumo, jeigu jis įvyktų ir žmonės nutartų, kad žemė užsieniečiams neparduodama, rezultatus.

Pasak jo, tie užsieniečiai, kurie norėjo nusipirkti žemės Lietuvoje, tai yra sėkminga padarę. „Tokių  pavyzdžių galima pateikti labai daug“, – sakė A.Butkevičius.

„Mes esame ES nare, esame pasirašę stojimo sutartį – suderinę su visomis ktomis ES šalimis, ką įgyvendinsime ir, aš manau, šitas klausimas, kuris yra pateiktas dėl referendumo organizavimo, prieštarauja ES teisei“, – pridūrė premjeras.

Pasak jo, tie užsieniečiai, kurie norėjo nusipirkti žemės Lietuvoje, tai yra sėkminga padarę. „Tokių  pavyzdžių galima pateikti labai daug“, – sakė A.Butkevičius.

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna apgailestavo, kad dėl saugiklių stokos susigriebta per vėlai, nes, pasak jo, jau Lietuvoje daug žemės per tarpininkus ir dirbtinai sukurtas bendroves įsigijo užsieniečiai.

„Žemės ūkio ministerija galvoja, diskutuoja su žemdirbių savivaldos  institucijomis dėl papildomų saugiklių, kad būtų sudarytos geriausios sąlygos Lietuvos ūkininkams įsigyti žemės“, – parlamentarams tvirtino V.Jukna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius