Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 19

Regiono ligoninės jungsis į vieną tinklą

Klaipėdos apskričiai vienintelei Lietuvoje pavyko suburti visas valstybines gydymo įstaigas ir imtis kartu diegti elektroninį sveikatos tinklą.
Naujoji sistema, kai visos regiono ligoninės būtų sujungiamos į vieną elektroninį tinklą, optimizuotų darbus.
Naujoji sistema, kai visos regiono ligoninės būtų sujungiamos į vieną elektroninį tinklą, optimizuotų darbus. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos universitetinė ligoninė, kaip ir Vilniaus Santariškių bei Kauno medicinos universiteto klinikos, jau turi įsigiedusi elektroninį sveikatos tinklą, kai visi pacientų duomenys apdoroti vieninga tvarka.

Kaip teigė šios ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Virginijus Vanagas, įdiegus šią sistemą, nebeliko popierinių žurnalų, pacientų lakstymo po kabinetus, blaškymosi.

„Galima reguliuoti srautus. Užregistruoti pacientą galima ir kitame kabinete, nebereikia tiek klaidžioti po pastatą“,- teigė pašnekovas.

Prieš kelis metus imta kalbėti, kad būtina visos Lietuvos gydymų sistemos duomenys sujungti į vieną sistemą, tačiau iki šiolei šis užmojis neįgyvendintas.

„Duomenų tvarkymas ligoninėms būtų žymiai paprastesnis. Kaip pavyzdys – jei pacientas pasidarė tyrimus Krentingoje ir važiuoja konsultacijų į Klaipėdą, nebereikės žiūrėti, kas ten tuose popieriuose – parašė, ar ko neparašė, gal ne taip perskaitė. Dabar visi duomenys bus standartizuoti“, - teigė specialistas. Bus sisteminama ir visa pacientų ligos istorija, kad medikai galėtų stebėti, kaip kito jų sveikata.

Klaipėdos apskritis pirmoji ryžosi į vieną tinklą sujungti dvidešimt gydymo įstaigų. Kitose apskrityse susivienijo vos po kelias įstaigas. Suvienijimo darbas gali užtrukti iki pusantrų metų. Viliamasi, kad elektroninį sveikatos tinklą, kurio įdiegimas regionui atsieis 2,2 mln. Lt., pavyks finansuoti iš struktūrinių fondų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius