Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 30

Reklaminiai ženklai akių nebado

Kelių eismo taisyklėms dar pernai rudenį verslininkams uždraudus reklamuotis kelių ženkluose, miesto valdžia į šią tvarką žiūri pro pirštus ir nebaudžiami verslininkai toliau naudojasi draudžiama reklama.
Reklaminiai kelio ženklai nebado miesto tvarkdarių akių – verslininkų bausti už įstatymo nesilaikymą neskubama.
Reklaminiai kelio ženklai nebado miesto tvarkdarių akių – verslininkų bausti už įstatymo nesilaikymą neskubama. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Ženklai Reklama

„Kiek tokių reklaminių ženklų buvo pakabinta mieste, nežinome, todėl sunku sužiūrėti, ar visi jie buvo nukabinti. Tai turėtų padaryti patys verslininkai“, – sakė savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Henrikas Mackela.

Reklaminiais kelio ženklais visai šalia savivaldybės puikuojasi viešbutis „Holiday Inn“, jų gausu Kalvarijų, Rinktinės, Minties gatvėse bei miesto centre.

Miesto valdžia kol kas neskuba griežčiau kontroliuoti įstatymo nesilaikančiųjų. Savivaldybė nukabinti reklamas įmonių prašė dar iki praėjusių metų spalio vidurio.

„Nematome prasmės verslininkų bausti, tiesiog nukabiname ženklus ir tiek. Jei jiems nereikia pačių turto, tai mes už jį taip pat neatsakome“, – teigė H.Mackela.

Verslininkams, nenusikabinusiems reklaminių ženklų, gresia bauda 200-500 Lt. Pastebėjus tokį ženklą, pranešama bendrovei „Urbico“, kurios darbuotojai ženklą nuima, o jo savininkui tenka sumokėti už jų darbą.

Nebeleidžiama reklamuotis

Nuo praėjusių metų rugsėjo įsigaliojo naujos Kelių eismo taisyklės (KET), kurios nustato, kad kelio ženkluose draudžiama nurodyti informaciją, susijusią su asmens ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla, skatinančia įsigyti prekių ar naudotis paslaugomis.

KET nustato, kad kelio ženkluose draudžiama nurodyti įmonės pavadinimą, prekės ženklą, teikiamų paslaugų rūšį, adresą, telefoną ir kita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius