Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 14

Rekordinė Kazimiero mugė (nuotraukos)

Tris dienas Kauno centre šurmuliavusi Kazimiero mugė sekmadienį atsisveikino iki kitų metų. Šiltas ir saulėtas oras į miestą iš namų išviliojo net ir tuos, kurie ankstesniais metais tokius renginius ignoruodavo.
Mugės akimirkos
Mugės akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Organizatoriai tiksliai dar nežino, kiek žmonių apsilankė šiemet Kauno Kaziuke, tačiau prasitaria, kad ši mugė greičiausiai bus rekordinė.

Vis dėlto, nors visas tris dienas mugėje zujo žmonės, prekeiviai tvirtino negalintys pasigirti dideliu pelnu. „Stovi stovi, renkasi, o paskui nueina“, – pasakojo ne pirmus metus Kazimiero mugėje dalyvaujanti pakruojietė Rima. Veltinio gaminiais prekiavusi moteris su pavydu nulydėdavo žmones, besibūriuojančius aplink maisto gaminiais nukrautus prekystalius. „Matyt, pilvas visada bus svarbiau už išvaizdą. Be to, daug moterų dabar ir pačios moka pasigaminti papuošalų iš veltinio“, – reziumavo pašnekovė.

Puošėsi „barankų“ karoliais

Pirkėjų susidomėjimo netrūko verboms ir margučiams bei kitiems Velykų atributams. Dažnas pirkėjas iš mugės neišėjo ir be „barankų“ karolių ar didesnio riestainio rankoje. Paklausūs buvo ir ekologiški gaminiai: pradedant žolelių rinkiniais, baigiant „muilo riešutais“, ekologiškais skalbikliais.

Kaip ir ankstesniais metais mugėje prekiavo ne tik lietuviai, bet ir kaimynai – latviai, lenkai, baltarusiai, estai, taip pat prekeiviai iš Kaliningrado srities. Organizatorių teigimu, iš viso šiemet mugėje buvo maždaug 1000 prekiautojų, tarp kurių – apie 100 moksleivių, Rotušės aikštėje siūliusių įsigyti savo gaminius.

Su pažeidėjais tik pasikalbėjo

Gausiu dalyvių ir lankytojų skaičiumi džiaugęsi organizatoriai neslėpė, jog su kai kuriais prekeiviais teko rimtai pakalbėti apie tai, kokiais gaminiais jie prekiauja.

„Sutartyse buvo numatyta, kad galima prekiauti tik savo gaminiais. Tačiau buvo kokie 10 prekeivių, kurie prekiavo ne tik jais, bet ir menkaverčiais dalykais. Pasikvietę į pagalbą pareigūnus kalbėjomės su jais: atkreipėme dėmesį, kad elgiasi nesąžiningai, pažeidžia sutarties sąlygas. Tačiau jie įrodinėjo savo: esą prekiauja ir perpirktais, ir savo rankų darbo daiktais“, – pasakojo Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos pirmininkas Vidas Juodsnukis, prisipažinęs, kad nė vienam iš pažeidėjų nebuvo uždrausta toliau prekiauti mugėje.

Griežtesnių veiksmų imtasi dėl prekiautojų, kurie mugėje pasirodė net neturėdami leidimų. Tačiau ir jų išvaikyti nepavyko: „Nusisuki, o jie jau sugrįžę.“

Šventėje budėję policijos pareigūnai tikino, kad iki sekmadienio popietės jokių rimtų incidentų neįvyko – tik keli susistumdymai bei techniniai transporto įvykiai.

Kauniečių nuomonė: ar patiko mugė?

Armantas: „Mugė man patiko. Esu kaunietis, todėl Kazimiero mugėje kartu su visa šeima stengiuosi apsilankyti kasmet. Kaip ir anksčiau, šiemet pirkome įvairių daiktų – nuo suvenyrų iki maisto. Dažnai tenka keliauti į užsienį, ten gyvenantiems draugams ar kolegoms norisi ką nors įdomaus nuvežti. Įdomesnių daiktų randu būtent mugėje. Galima sakyti, kad joje apsiperku iš anksto. Taip prieš keliones nebereikia rūpintis lauktuvėmis.“

Ana: „Pati pasivaikščioti po mugę nespėjau, nes viena prekiauju visas tris dienas. Pagal tai, ką pardaviau, pasakysiu, kad šiemet prekyba šiaip sau. Sunku pasakyti, kodėl: gal vis dar veikia krizė, gal dar kas nors. Gražus oras nepadėjo: žmonių daug, bet perkančių – ne.“

Kęstas: „Kazimiero mugė šiemet man labai patiko. Pirkau medaus, saldainių, verbą, šašlykų. Sekmadienį buvo puikus oras, todėl atėjome visa šeima. Į mugę einame kasmet – esame kauniečiai, čia gyvename, todėl jokiose kitose Kaziuko mugėse nesilankome, tik čia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius