-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 18

Rekordinės akcijos metu išdalinta tūkstančiai eglių šakų (nuotraukos)

Visų laukiamoms metų pabaigos šventėms beldžiantis į mūsų duris, Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerija ir Generalinė miškų urėdija penktadienį rengė akciją „Parsinešk Kalėdas į namus“, kurios metu buvo padovanota žymiai daugiau nei tikėtasi.
Akciją „Parsinešk Kalėdas į namus“
Akciją „Parsinešk Kalėdas į namus“ / Generalinės miškų urėdijos nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad akcija vyko visoje Lietuvoje, didžiųjų miestų ir miestelių centrinėse aikštėse, kuriose iš viso 42 dalyvavusios urėdijos visiems norintiems dovanojo eglių šakas. Rekordinio masto renginys vyko net 123–ose Lietuvos vietose. Planuota gyventojams padovanoti apie 40 tūkst. šakų, bet išdalinta žymiai daugiau.

Anot generalinio miškų urėdo Benjamino Sakalausko, šios akcijos tikslas buvo atkreipti lietuvių dėmesį į tai, kad prieš šventes eglučių jaunuolynai tampa visų „taikiniu“, o tai skatina miškų niokojimą, siekiant pasipelnyti būtent šiuo laikotarpiu.

„Dažniausiai, artėjant Kalėdoms, žmonės nori namuose turėti gyvą miško dalelę – eglę, tačiau pamiršta, kad norėdami suteikti džiaugsmo savo šeimai, prisideda prie to, kad miške yra nukertamas dar vienas medelis. Norėjome atkreipti dėmesį į tai, kad namus galima originaliai papuošti ir eglės šaka, kuri tikrai suteiks tiek pat džiaugsmo, o miškai patirs žymiai mažiau žalos“ ,– sakė generalinis miškų urėdas.

Norėjome atkreipti dėmesį į tai, kad namus galima originaliai papuošti ir eglės šaka, kuri tikrai suteiks tiek pat džiaugsmo, o miškai patirs žymiai mažiau žalos, sakė generalinis miškų urėdas.

Jau beveik savaitę Lietuvoje oro temperatūra pasiekia daugiau nei dešimt laipsnių šalčio, tačiau renginio metu buvo galima įsitikinti, kad praeiviams spiginantis šaltis netrukdė trumpam stabtelti prie eglių šakas dalijančių urėdų ir pasiimti Kalėdų simbolį namo. Akcijos rengėjai teigė, kad apytiksliais duomenimis visoje Lietuvoje buvo išdalinta daugiau nei šimtas kilometrų eglių šakų.
Ekonominiu sunkmečiu daugeliui netgi tokie švenčių atributai kaip eglutė gali kelti abejonių – pirkti ją ar sutaupyti ir ieškoti kitų būdų puošti namus.

„Apie tokią akciją kai kurie žmonės nežinojo, tačiau pamatę miesto centre dalijamas eglių šakas, mielai pasiėmė jas į savo namus. Manyčiau, kad buvo ir tokių, kurie dėl pinigų trūkumo šiais metais net negalvojo apie eglutės pirkimą, o mes suteikėme ne tik šansą nemokamai papuošti savo aplinką, bet ir prisidėti prie miškų saugojimo“ ,– sakė Dubravos eksperimentinės miškų urėdijos miškų urėdas Kęstutis Šakūnas.

Generalinis miškų urėdas B.Sakalauskas mano, kad ši akcija pasisekė ir sulaukė tikrai didelio žmonių susidomėjimo, todėl kitais metais žadama, kad tokia akcija vėl pasikartos ir žmonės bus raginami nesivaržyti nukirstos eglutės dydžiu, o suprasti, kad originaliai papuošta eglės šaka tiek vaikams, tiek suaugusiems gali tapti Kalėdų simboliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius