-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Remigijus Ačas: dalis „Tvarką ir teisingumą“ palikusių raseiniškių pareiškė norą jungtis prie liberalų

Dalis partiją „Tvarka ir teisingumas“ dėl paskelbtų planų jungtis su Darbo partija palikusių raseiniškių pareiškė norą tapti Liberalų sąjūdžio nariais, tvirtina buvęs Raseinių „tvarkiečių“ vadovas parlamentaras Remigijus Ačas.
R.Ačas
R.Ačas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip BNS sakė buvęs skyriaus pirmininkas, jo duomenimis, iš maždaug 150 „tvarkiečius“ palikusių raseiniškių apie 100 parašė prašymus stoti į Liberalų sąjūdį. „Mano žiniomis, iš skyriaus išstojo apie 150 žmonių, dalis yra nusivylusių, kurie niekur neina, o apie 100 parašė prašymus stoti į Liberalų sąjūdį“, – BNS ketvirtadienį sakė R.Ačas.

Jis pats tvirtino prašymo stoti liberalų partiją neteikiantis. „Kol kas laukiu, kol procesas vyksta“, – sakė TT ir Darbo partijų galimam susijungimui pasipriešinęs buvęs „tvarkietis“.

Balandžio viduryje Raseiniuose lankęsi Liberalų sąjūdžio atstovai Eugenijus Gentvilas ir Dalia Teišerskytė oficialiai perdavė vietos „tvarkiečiams“ kvietimą prisidėti prie jų partijos.

E.Gentvilas BNS sakė nežinantis tiksliai, kiek sulaukta buvusių „tvarkiečių“ prašymų stoti į Liberalų sąjūdį. „Žinau, kad yra kažkiek prašymų, bet tikslaus skaičiaus – tikrai ne“, – sakė E.Gentvilas.

Tuo tarpu naujasis TT Raseinių skyriaus vadovas Vidmantas Karabinas BNS tvirtino, jog skyrius nėra gavęs nei vieno prašymo dėl išstojimo iš partijos.

„Mes nesame gavę nei vieno prašymo išstoti iš partijos, tik kalbos gandų lygyje“, – sakė V.Karabinas.

Jis neatmetė galimybės, jog prašymus stoti į Liberalų sąjūdį žmonės parašė nepareiškę noro išstoti iš „tvarkiečių“.

„Gali būti, kad žmonės klaidinami. Bet išstoti iš partijos įmanoma tik parašius prašymą, kurį tvirtina skyriaus vadovas, ir nei vieno prašymo nėra gauta“, – sakė Raseinių skyriaus vadovas.

Raseinių „tvarkiečiai“ bruzdėti ėmė, kai vasarį pranešta apie „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijos planus susijungti. Tuometinis „Tvarkos ir teisingumo“ Raseinių skyriaus pirmininkas R. Ačas viešai sukritikavo šiuos planus.

Jis pareiškė, kad partijų jungtuvės vyksta iš reikalo, o „vienpusiški šias partijas valdančių asmenų sprendimai ir 26 tūkst. įkaitais tapusių abiejų partijų narių verčia susimąstyti apie esamą padėtį“. Politikas taip pat teigė, kad „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas priėjo liepto galą.

Po šio pareiškimo jo narystė partijoje „Tvarka ir teisingumas“ sustabdyta, o kovo viduryje R. Ačas paliko „tvarkiečių“ frakciją Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius