Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 25 /19:33

Gabrielius Landsbergis į koaliciją su valstiečiais neinantiems liberalams: „Ramiai“

Konservatoriams primygtinai kartojant, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) formuojamoje koalicijoje dalyvautų tik su liberalais, pastarieji bando užbaigti šias kalbas.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Liberalų lyderis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius antradienį pareiškė nematantis galimybių darbui „socializmo“ idėjas propaguojančioje koalicijoje – o būtent taip jis mato daugumą su LVŽS.

„Labai malonu, kad kolegos konservatoriai mano, jog tik mes, liberalai, galime juos apsaugoti nuo pavojingų užkratų, jei jie eis į koaliciją su valstiečiais.

Tačiau noriu aiškiai ir vienareikšmiškai pasakyti – ekonominis socializmas ir asmens laisvių ribojimai nėra tai, kas tinkama Lietuvai. Todėl liksime ištikimi savo rinkėjams ir oponuosime šioms idėjoms, kad ir kas jas teigtų. Jokioje koalicijoje, kuri paremta tokiomis idėjomis, nedalyvausime“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo R.Šimašius.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis į Liberalų sąjūdžio vadovo pasisakymą taip pat sureagavo socialiniame tinkle.

„Mieli liberalai, jūs nepritariate dalykams. Mes nepritariame panašiems dalykams. Jūsų programos nuostatos kur kas lengviau suderinamos su mūsų. O valstiečių praktiškai ne (tiesą sakant, neaišku ar jie patys savo programines nuostatas tarpusavyje susiderins). Ir beje, tą patį kalbėjome ir gerokai prieš rinkimus. Ramiai :) Siunčiame broliškus linkėjimus :)“, – antradienį vakare parašė G.Landsbergis.

Rinkimus triuškinančiai laimėjusi LVŽS šiuo metu dėl koalicijos kalbasi ir su antroje vietoje likusiais konservatoriais, ir su trečią vietą užėmusiais bei smarkiai nukraujavusiais socialdemokratais. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ne tik netrykšta simpatijomis liberalams, bet ir užsimena apie „trečią variantą“, jei tiek konservatoriai, tiek socdemai nutartų likti opozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius