Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 08

Remigijus Šimašius dėl ministerijų iškėlimo: Gedimino prospektas išmirs

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis yra išsakęs mintį, kad pertvarkant ministerijas reikėtų ne tik dvi iš jų perkelti į Kauną, bet ir kitas sukelti į vieną pastatą. Galbūt – ne miesto centre. Tačiau Vilniaus meras Remigijus Šimašius šiuo klausimu gana skeptiškas, jo manymu, reikėtų dėl kiekvienos ministerijos svarstyti atskirai, nes iškėlus visas iš Gedimino prospekto šis gali išmirti.
Pavasario nuojauta sotinėje
Gedimino prospektas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min konferencijoje lapkričio 10 dieną tuomet dar tik kandidatas į premjerus S.Skvernelis dalijosi savo mintimis, kaip reikėtų pertvarkyti ministerijas. Jo siūlymas buvo ne tik perkelti Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijas į Kauną, bet ir kitas sukelti į vieną pastatą. Tai, anot S.Skvernelio, leistų sutaupyti lėšų – būtų atsisakoma dalies darbuotojų, taip pat būtų galima atsisakyti brangių pastatų, kurių vertę lemia jų vieta ir paveldosauginės savybės, bet ne praktiškumas ir patogumas.

„Mes tikrai kalbame apie galimybę visas ministerijas perkelti į vieną pastatą, vieną instituciją, taip taupant tiek labai didelį kiekį besidubliuojančio aptarnaujančio personalo ir transporto, nekalbant apie visus išlaikymus ir logistinius dalykus“, – sakė S.Skvernelis.

Esą pastatą, į kurį visi persikeltų, būtų galima išsinuomoti.

Vilniaus meras R.Šimašius ketvirtadienį surengęs tiesioginį konferenciją socialiniame tinkle „Facebook“ irgi išgirdo klausimą dėl tokių galimų kraustynių. Tačiau didelio entuziazmo jis tuo klausimu neparodė.

Paklaustas, ar palaiko idėją visas ministerijas, taip pat ir Vyriausybę, iškelti iš Vilniaus centro į priemiestį, užmiestį ar kitus miestus, meras teigė, kad ir taip, ir ne. Jo manymu, Vyriausybė galbūt dėl to ir efektyviau dirbtų, bet jis kol kas negirdėjo net rimtų argumentų, kodėl tas dvi ministerijas norima perkelti į Kauną. Esą jam kaip merui negaila, nes ministerijų buvimas sostinėje „toli gražu nėra savaiminis gėris“. Vis dėlto dėl perkėlimo atsirastų barjerų ir sunkumų.

Tikrai nenorėčiau, kad Gedimino prospektas numirtų iškėlus visas ministerijas, – sakė R.Šimašius.

„Bet sukelti visas ministerijas į vieną... Aš nežinau, aš asmeniškai nesu didelis fanas tokių vietų kaip Briuselio institucijų rajonas, kuris yra akivaizdžiai biurokratijos šventovė ir atrodo nepritaikyta normaliam žmogui. Man atrodo, kad miesto centre ar šalia centro valstybinių įstaigų buvimas nėra savaime blogas dalykas, bet reikia žiūrėti konkrečiai. Aš manyčiau, kad Sveikatos apsaugos ministeriją tikrai reikia iškelti į kitą vietą, nes ten netinkama vieta. Lygiai taip pat abejočiau, ar Krašto apsaugos ministerija yra tinkamoje vietoje. Yra ir kitų įstaigų, kurios kelia abejonių, ar yra tinkamoje vietoje, tarkim, „Lietuvos geležinkeliai“, Higienos institutas“, – teigė R.Šimašius.

Vis dėlto Gedimino prospekto be valstybinių institucijų meras matyti nenorėtų: „Tikrai nenorėčiau, kad Gedimino prospektas numirtų iškėlus visas ministerijas.“

Tik galbūt meras kiek per anksti prognozuoja Gedimino prospekto mirtį. Apie tai, kad ši gatvė ištuštės, kalbėta, kai toliau nuo miesto centro kilo didieji prekybos centrai „Akropolis“, „Ozas“, „Panorama“. Kas kartą, kai Vilniaus savivaldybė imdavosi iniciatyvos riboti eismą ar bent automobilių statymą šioje miesto dalyje, apie išmirimą prabildavo čia įsikūrę verslininkai. Tačiau bent kol kas gyvybės Gedimino prospekte vis dar yra.

Nekilnojamojo turto vystytojai skelbia, kad Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijų pastatus galima būtų parduoti už 28 mln. eurų. Abi šios ministerijos yra Gedimino prospekto prieigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius