Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 22

Remigijus Šimašius: patikinau eurokomisarę, kad žmonių teisės Lietuvoje gerbiamos

Teisingumo eurokomisarei Viviene Reding pirmadienį išreiškus pasipiktinimą Seimo svarstoma galimybe bausti „už viešą homoseksualių santykių propagavimą“, teisingumo ministras Remigijus Šimašius ją ramino, kad vieno Seimo nario užregistruota įstatymo pataisa nėra visos Lietuvos pozicija.
Remigijus Šimašius – teisingumo ministras
Remigijus Šimašius – teisingumo ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Pasidalinome informacija apie tai, kaip Lietuvoje traktuojamas homoseksualų klausimas. Europos Komisija (EK) atidžiai seka šiuos debatus, gauna įvairios informacijos, peticijų. Kiekvieną Seime užregistruotą įstatymo projektą EK vertina itin atidžiai ir jautriai“, – po susitikimo su eurokomisare V.Reding naujienų portalui 15min.lt sakė R.Šimašius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./ES teisingumo komisarė Viviane Reding
ES teisingumo komisarė Viviane Reding

Jis pabrėžė, kad vieno Seimo nario siūlymas bausti „už viešą homoseksualių santykių propagavimą“ taip pat neliko nepastebėtas. „Paaiškinau eurokomisarei, kad tai nėra nei Vyriausybės pozicija, nei Lietuvos pozicija, ir kad iš tikrųjų visų žmonių teisės Lietuvoje gerbiamos“, – kalbėjo teisingumo ministras.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad pirmadienį per spaudos konferenciją paklausta apie Seimo svarstomą siūlymą bausti „už viešą homoseksualių santykių propagavimą“, eurokomisarė V.Reding pabrėžė, kad Europos Sąjunga yra paremta vienodo požiūrio ir nediskriminavimo vertybėmis. Ji vylėsi, kad Lietuva nepriims šio diskriminacinio sprendimo.

Lietuvos parlamentarai šį mėnesį per pirmąjį balsavimą nusprendė svarstyti Seimo nario Petro Gražulio pasiūlytą nuostatą, kad „viešas homoseksualių santykių propagavimas užtraukia baudą nuo 2 tūkst. iki 10 tūkst. litų“. Už balsavo 31 Seimo narys, 21 susilaikė, o septyni buvo prieš. Įstatymui priimti reikalingi dar du balsavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius