Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 26

Remigijus Šimašius penktadienio situaciją Garliavoje vadina nedovanotina

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sako, kad penktadienį Garliavoje vykęs bandymas perduoti Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą motinai virto nedovanotina klaida. Ministras tikisi, kad ji bus tinkamai įvertinta.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Turbūt visa Lietuva matė aplinkybes, kaip tas sprendimas buvo neįgyvendinamas, ir tą chaosą, ir iš tikrųjų nedovanotiną situaciją, kurį vyko penktadienį. Atsakymas, viena vertus, akivaizdus – dalis žmonių nenori to sprendimo įgyvendinti, o institucijos nežino, kaip tai padaryti, kad sprendimą įgyvendinti būtų galima sklandžiai ir nepažeidžiant vaiko interesų“, – pirmadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė R.Šimašius.

„Tikiuosi, jog atitinkamos institucijos sklandžiai bendradarbiaus ir koordinuos savo veiksmus, nesusipratimų bus mažiau ir tas priešinimasis vaiko teisių įgyvendinimui bus tinkamai įvertintas, vaiko interesai bus apginti“, – pridūrė jis.

Klausiamas, ar tinkamai elgėsi pareigūnai, bandę įgyvendinti teismo sprendimą ir perduoti mamai mergaitę, kuri šiuo metu auga D.Kedžio sesers Neringos Venckienės namuose, R.Šimašius teigė nenorintis vertinti pareigūnų veiksmų.

„Nedrįstu aš dabar ieškoti klaidų. Be jokios abejonės, situacija, kurią matėme iš filmuotos medžiagos, tikrai nėra ta, kuri puoštų. Ar tai yra dėl didelio nenoro įgyvendinti teismo sprendimą, galbūt ir iš širdies plaukiančio nenoro, ar tai yra dėl pareigūnų klaidų, tikrai dabar šiandien nekomentuočiau“, – dėstė ministras.

R.Šimašius taip pat sakė, kad šiuo metu vaiko teisės nėra apgintos ir priminė, kad pagal teismo sprendimą mergaitė turi gyventi su mama.

Ministras teigė, kad ne politikai turėtų atsakyti į klausimą, kodėl neįgyvendinamas teismo sprendimas.

Tuo metu TS-LKD taryba šeštadienį priėmė pareiškimą, kuriuo smerkia „penktadienio smurtą prieš 8 metų mergaitę Garliavoje, Klonio gatvėje“, ir ragina Vyriausybę „ištirti ir įvertinti šį smurto atvejį“.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą dėl pareigūnų veiksmų vykdant teismo sprendimą perduoti D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą motinai.

Praėjusį ketvirtadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas išdavė leidimą antstolei Sonatai Vaicekauskienei prievarta paimti vaiką iš N.Venckienės namų. Antstolė siekia įvykdyti teismo sprendimą ir aštuonerių metų mergaitę grąžinti mamai L.Stankūnaitei. Ši teismo nutartis neskundžiama.

Teismo sprendimo dėl D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukters perdavimo motinai penktadienį nepavyko įgyvendinti. Kauno policija teigia, kad prievarta nebuvo panaudota. Anot pareigūnų, konfliktas buvo kilęs tarp D.Kedžio artimųjų ir motinos.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės globojamą jos velionio brolio D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą perduoti jos motinai, tačiau sprendimas iki šiol neįvykdytas. N.Venckienė teigia, kad mergaitė atsisako vykti pas motiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius