Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 19

Remigijus Šimašius tiesiogiai atsakė į klausimus apie ryšius su „MG Baltic“

Vilniaus meras Remigijus Šimašius nutarė tiesiogiai atsakyti į klausimus apie jo vadovaujamos savivaldybės santykius su korupcijos skandale linksniuojamu koncernu „MG Baltic“.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokį sprendimą meras priėmė po 15min publikacijų apie nutylėtą „MG Baltic“ kontroliuojamos įmonės dalyvavimą baseinų statybos konkursuose Vilniuje ir Klaipėdoje bei apie sostinės galvos darbotvarkėje nefigūravusius pietus su „MG Baltic“ prezidentu Dariumi Mockumi bei kitais koncerno vadovais. Pastarieji, beje, įvyko tą pačią dieną, kai savivaldybės viešųjų pirkimų komisija konsorciumą su „MG Baltic“ įmone pripažino konkurso laimėtoja.

Sostinės meras tiesioginės transliacijos metu feisbuke aiškinosi apie pietus su „MG Baltic“ atstovais. „Su Vilniuje dirbančiais verslininkais susitikinėju. Šį susitikimą ilgai atidėliojau, todėl nusikėlė iki gegužės 5 dienos“, – paaiškino R.Šimašius, atsakydamas į feisbuko vartotojų klausimus. Tačiau konkrečių detalių apie susitikimą jis neatskleidė.

Pasak jo, nepavyko aptikti daugiau sutarčių tarp savivaldybės ir „MG Baltic“, išskyrus tas, kurios jau buvo paviešintos.

„Gal kur gudriai ir paslėpta po svetimais vardais“, – neatmetė meras.

R.Šimašius teigė, kad susitikime su verslininkais nebuvo aptarinėjami klausimai dėl statybų.

Meras sulaukė feisbuko vartotojų klausimų ir apie Eligijų Masiulį. R.Šimašius kartojo, kad Liberalų sąjūdis nėra įveltas į šią kyšio istoriją, tačiau laukia prokurorų versijos.

Kas jūsų partiją sieja su „MG Baltic“ – uždavė klausimą vienas internautas. R.Šimašius sakė, kad koncernas buvo vienas iš rėmėjų, tačiau kas sieja daugiau, atsakyti negalėjo.

„Pervargimas duoda savo“, – atsakė meras į klausimą dėl Antano Guogos veiksmų.

Vilniaus meras atsiprašė visų, kurie nusivylė liberalais. „Neprašau atlaidumo, bet prašau būti dar reiklesniais mums“, – teigė meras. R.Šimašius neslėpė, kad dalies rinkėjų jau nepavyks susigrąžinti. „Tikiuosi, iki rinkimų didžioji dalis rinkėjų supras“, – sakė meras, kuris žadėjo apginti liberalų vertybes.

Meras turėjo pažadėti feisbuko vartotojams, kad niekada neims kyšio.

Internautai domėjosi ne tik apie liberalus lydintį skandalą, bet ir sostinės reikalus. R.Šimašius sakė, kad sostinės parkai yra plečiami. Meras sulaukė klausimų ir apie konkrečias gatves, už ką sirgs Europos futbolo čempionate, o štai "Eurovizijos" jis nežiūrėjo.

Kokia mero nuomonė apie galimą kanapių legalizavimą? R.Šimašius teigė, kad jį šokiravo prokurorų laiškas savivaldybei dėl to, kad leido mitinguoti kanapių šalininkams sostinėje. „Teisėsaugos institucijos turėtų užsiimti kitais dalykais“, – teigė meras.

Tačiau jam svarbesni kiti klausimai – investicijos, gyvenamosios aplinkos gerinimas ir vaikų darželiai. „Vaikus planuoti galima drąsiai. Kol jie užaugs, jiems vietos darželiuose tikrai atsiras“, – žadėjo Vilniaus meras, pabaigęs trumpiau nei pusvalandį trukusią videokonferenciją feisbuke.

Primename, jog Vilniaus savivaldybė yra pripažinusi „MG Baltic“ dalyvavimą baseino statybos konkurse. Tačiau praėjusią savaitę paskelbta tik tiek, kad laimėjusiu pripažintas penkių įmonių konsorciumas ketina koncerno įmonę „Mitnija“ samdyti subrangove. Apie tai, kad konsorciumo dalyvė „Vilmeta“ yra kontroliuojama „MG Baltic“, savivaldybė nutylėjo.

15min nuotr./„MG Baltic“ stambiame Vilniaus savivaldybės konkurse dalyvavo iškart dviem frontais
15min nuotr./„MG Baltic“ stambiame Vilniaus savivaldybės konkurse dalyvavo iškart dviem frontais

Be to, „Vilmeta“ dalyvauja ir dar viename baseino statybų konkurse – liberalų taip pat kontroliuojamoje Klaipėdoje. Ten su „MG Baltic“ susijusi bendrovė reiškia pretenzijas dėl konkurso eigos.

Liberalai dėl santykių su „MG Baltic“ priversti aiškintis po to, kai korupcijos skandale įklimpo ir iš posto pasitraukė partijos lyderis Eligijus Masiulis. Įtariama, kad „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis jam perdavė itin didelį kyšį už veikimą koncerno naudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius