Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 12

Remontuojamos Sendvario mokyklos tėvus supykdė sprendimas iškeldinti vaikus

Remontuojamos Klaipėdos Sendvario mokyklos bendruomenė nesutinka su miesto savivaldybės vadovų sprendimu iškeldinti mokinius į kitas mokyklas. Bendruomenės pykčio nenumalšino ir susitikimai su valdininkais – jie dar kartą bandys įtikinti, kad pastate saugu.
Sendvario bendruomenės nariai įsitikinę, kad vaikai gali mokytis ir remontuojamoje mokykloje.
Sendvario bendruomenės nariai įsitikinę, kad vaikai gali mokytis ir remontuojamoje mokykloje. / Sendvario mokyklos bendruomenės nuotr.

Mokyklos remonto darbai, kaip numatyta sutartyse su rangovais, truks daugiau nei metus. Nuspręsta šiais mokslo metais mokinius iškeldinti į kitas mokyklas, kol pastatas bus remontuojamas. 

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės įsakymu, pradinukai iškeldinti į „Saulėtekio“ pagrindinę mokyklą, o vyresnių klasių vaikai – į Salio Šemerio suaugusiųjų gimnaziją. Piktinamasi, kad mokiniams tektų važiuoti žymiai toliau iki mokyklos – į Sulupės gatvę. 

Tėvai susirūpino, kad suaugusiųjų gimnazijoje nėra bazės, tinkamos jų vaikams – sporto aikštyno, valgyklos, šokių bei sporto salės. 

„Juk mes esame tėvai – tie žmonės, kuriems vaikų sveikata ir saugumas rūpi labiausiai. Jeigu mes manytume, kad Sendvario pagrindinėje mokykloje vykdyti ugdymo procesą nesaugu – vaikams tikrai neleistume lankyti šios mokyklos ir patys prašytume, kad mokiniai būtų perkelti mokytis į kurias nors kitas patalpas“, – 15min.lt teigė tėvai. 

Anot jų, galima mokyti vaikus ir šioje mokykloje – remonto darbai vyksta ne visuose aukštuose iš karto.

Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai kategoriški – tai būtų nesaugu vaikams. 

Trečiadienio vakarą bendruomenės nariai dar kartą susitiks su savivaldybės atstovais ir miesto meru mokyklos patalpose. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius