Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 13

Renovacijos laidotuvės? Daugiabučių bendrijos samdo advokatus, teisis su valstybe

Daugiabučių bendrijos ketina bylinėtis su valstybe. Nes ši didele dalimi sumažino finansavimą daugiabučių renovacijos projektams.
Daugiabučiai
Daugiabučiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kovo pradžioje pakeistos daugiabučių renovavimo sąlygos šokiravo Lietuvos gyventojus,– praneša LTV laida „Panorama“. Vietoje žadėtos 50 proc. valstybės paramos gyventojai gaus vidutiniškai 10 proc. Dėl šios priežasties tūkstančius litų investavę ir pasiėmę banko paskolas gyventojai ruošiasi bylinėtis su valstybe. Advokatus jau samdo 12 bendrijų.

Gyventojų bendrijos jau sumokėjo šimtus tūkstančių litų architektams ir techninių projektų autoriams. Paskaičiuota, kad 50 kv.m, buto, esančio standartiniame penkiaaukštyje, gyventojai anksčiau kas mėnesį bankui mokėjo kiek daugiau nei 100 Lt paskolos už renovaciją. Dabar, valstybei sumažinus finansuojamą dalį, ši suma padidės iki 300-400 Lt.

Taigi, patikėję valdžios pažadais, dabar gyventojai atsidūrė tarp kūjo ir priekalo: jeigu tęs renovaciją, įsiskolins bankams. Jeigu nutrauks darbus, praras sumokėtus pinigus.

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas tokią situaciją komentavo miglotai: nesame tikri, kad, apribojus finansavimą, užteks pinigų, tačiau yra tikimybė, kad tos sumos gali pakakti... 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius